Κατηγορίες
Basket

O κόουτς του Νότιου Σουδάν για τη μεγάλη επιτυχία : «Πριν ένα χρόνο προπονούμασταν σε ανοιχτά γήπεδα με αετούς πάνω από τα κεφάλια μας»

Η χαρά του δεν κρυβόταν. Και πως να συμβεί αυτό; Το Νότιο Σουδάν στην παρθενική του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο τερμάτισε πάνω από κάθε άλλη αφρικανική ομάδα, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου και παραχώρησε απίστευτες δηλώσεις για το μέγεθος της επιτυχίας μέσα στο πλαίσιο της οποίας έλαβε χώρα.

Η πιο νεοσύστατη χώρα της «μαύρης ηπείρου» γιορτάζει και έχει κάθε λόγο να το κάνει. Με τον Λούολ Ντενγκ στην προεδρεία να… τρέχει για τη χώρα του, τον Ρόγιαλ Ίβι στην άκρη του πάγκου και τον Κάρλικ Τζόους σε «άγρια» κατάσταση, το Νότιο Σουδάν όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά αποχαιρετά τα γήπεδα της Ασίας έχοντας στις… αποσκευές του το εισιτήριο για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς του 2024.

Μία τεράστια επιτυχία που πανηγυρίστηκε και τοιουτοτρόπως από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λίγες στιγμές μετά το θρίαμβο επί της Ανγκόλας. Με τα μάτια δακρυσμένα και σε κατάσταση… μέθης, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας του Σουδάν παραχώρησε δηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον που αναδεικνύουν με τον πλέον.. χαρακτηριστικό τρόπο τις δυσκολίες του εγχειρήματος που έφεραν εκείνος και οι παίκτες του εις πέρας.

«Ήθελα στη διάρκεια της ζωής μου να ω τη σημαία μας σε Ολυμπιακό τουρνουά κα πλέον θα τη σηκώσουμε βαδίζουμε» είπε, με δακρυσμένα μάτια, τονίζοντας για την πρόκριση στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι πως: «Αυτή η στιγμή θα είναι τα πάντα».

Δεν έμεινε όμως εκεί. Η περηφάνεια του δεν κρυβόταν. «Αυτή η ομάδα είναι φωτεινό σημάδι. Πριν από ένα χρόνο, κάναμε προπόνηση σε ανοικτό γήπεδο έξω με αετούς να πετούν τριγύρω και πάνω από τα κεφάλια μας. Τα κλειστά γυμναστήρια είχαν πλημμυρίσει», θυμήθηκε ο Άιβι, «Είμαι στο ένατο όνειρο αυτή τη στιγμή.»

«Φέρνουμε ενότητα, συντροφικότητα, αγάπη και φιλία σε αυτή τη χώρα. Αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα», είπε και πρόσθεσε «Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι χαρούμενος που είμαι Νοτιοσουδανέζος». Σε πελάγη ευτυχίας οι Νοτιοσουδανοί με πρώτο τον προπονητή του.

image_4_5.jpg

*BNSports

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected