Διάφορα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές στον Έβρο (photos+vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την κρατική ευθύνη για την καταστροφή που συντελείται για 15η ημέρα στον Έβρο από τις καταστροφικές πυρκαγιές, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, πολίτες και μέλη του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά το ανοιχτό διαδικτυακό κάλεσμα του αρχιτέκτονα της Νέας Παραλίας, Προδρόμου Νικηφορίδη. Στο σημείο βρέθηκαν περισσότερα από 30 άτομα

Οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο μετά τις 7.00 το απόγευμα και βαστώντας κόλλες χαρτιού με γράμματα, σχημάτισαν τα συνθήματα “ΑΘΗΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΗ 800 ΧΛΜ” και “ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ” μπροστά από το μνημείο της Νέας Παραλίας.

“Η κίνηση μας αυτή έρχεται για να δηλώσει τη δυσαρέσκεια μας απέναντι σε αυτή την αδιάλειπτη καταστροφή που συντελείται στον Έβρο. Για 15η μέρα σήμερα ο Έβρος καίγεται, στη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία που έχει σημειωθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το “Αλεξανδρούπολη – Αθήνα 800 χιλιόμετρα” είναι ουσιαστικά ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι συμβαίνει αυτή η καταστροφή και δεν ανακόπτεται από το ελληνικό κράτος. Γιατί αν επρόκειτο για μια πυρκαγιά 40, 50 ή 100 χλμ από την Αθήνα, σίγουρα το κράτος θα μεριμνούσε περισσότερο. Οπότε κατά κάποιο τρόπο η διαμαρτυρία μας αυτή συμβαίνει για να δείξουμε στους πολίτες του Έβρου πως δεν είναι μόνοι τους και ότι είμαστε μαζί τους”, δήλωσε αποκλειστικά στη makthes.gr ο Πρόδρομος Νικηφορίδης που είχε την ιδέα της συγκέντρωσης.

Ο Στέλιος Αγγελούδης που βρέθηκε στο σημείο τόνισε παράλληλα πώς η σημερινή συγκέντρωση είναι μια αυθόρμητη πρωτοβουλία για να στηριχθεί η Αλεξανδρούπολη και η Θράκη που δοκιμάζονται τις τελευταίες εβδομάδες από τη φωτιά. “Θέλουμε με αυτή μας την κίνηση να ευαισθητοποιήσουμε όλους αυτούς που πρέπει να νοιαστούν. Το πράσινο εξαφανίζεται και μαζί του τόσες περιουσίες συμπατριωτών μας έχουν καταστραφεί. Ας ενδιαφερθούμε, ας νοιαστούμε, ας στείλουμε τη σκέψη μας, όχι πολύ μακριά, μόλις 800 χλμ. από την Αθήνα”, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected