Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που υπέστη το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και το καταφύγιο προστατευόμενων αρπακτικών πουλιών, καθώς η χλωρίδα της περιοχής αποτελείτο από έναν σπάνιο συνδυασμό γηραιών δέντρων που δύσκολα θα αναγεννηθεί.
Ειδικοί μίλησαν στο Newsbomb.gr και οι εκτιμήσεις τους είναι δυσοίωνες, προμηνύοντας καταστροφικές συνέπειες για τα πουλιά που φώλιαζαν στις κορφές των δέντρων, αλλά και για ολόκληρο το δασικό οικοσύστημα.
Τεράστια απώλεια ζωικού κεφαλαίου και καλλιεργήσιμων εκτάσεων σημειώνεται στον Έβρο, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Αυγούστου στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης και ακόμη μαίνεται στην περιοχή, αποτυπώνουν τα τελευταία στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Για τις ανυπέρβλητες καταστροφές στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου, τις απώλειες ζωών αλλά και απειλές για τις περιοχές που ζουν είδη υπό εξαφάνιση, μίλησαν στο Newsbomb.gr o Δασολόγος – Περιβαντολόγος, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας, Ελευθέριος Σταματόπουλος, ο Καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντας με ειδίκευση στη Δασοκομεία στο ΑΠΘ, Θεοχάρης Ζάγκας και ο Βιολόγος, ειδικός στην Άγρια Πανίδα, Γιώργος Κατσαδωράκης.
Παρά την ικανότητα του φυσικού περιβάλλοντος να εμφανίζει ξανά ζωή μέσα από τα αποκαΐδια, στην περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι δυσοίωνες, προμηνύοντας καταστροφικές συνέπειες για τα πουλιά που φώλιαζαν στις κορφές των δέντρων αλλά και για ολόκληρο το δασικό οικοσύστημα.
Ο πρώτος απολογισμός μιλά για τεράστιες καταστροφές στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου καθώς οι φλόγες «σαρώνουν» μία από τις σπουδαιότερες προστατευόμενες περιοχές για τα αρπακτικά πουλιά της Ελλάδας. Η οικολογική καταστροφή φαίνεται ότι δεν έχει τέλος καθώς η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς αλλά και σε άλλα πύρινα μέτωπα του Έβρου μαίνονται.
δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ