Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Ρώσικη ρουλέτα στην…κυριολεξία στην Άρτα!

Σε ένα εξουθενωτικό ματς, που ολοκληρώθηκε μετά από τρεις περίπου ώρες, ο Απόλλων Παραλιμνίου πήρε την πρόκριση κόντρα στην Αναγέννηση Άρτας στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1. Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν στο 39′ με το γκολ του Πάνου, με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 62′ με σκόρερ τον Καρυοφύλλη.

Το φιλμ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι μόλις στο 1ο λεπτό, όταν κέρδισαν κόρνερ, οι αμυνόμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, με τον Τζαμπέγια που σούταρε στην κίνηση όμως από καλή θέση, να στέλνει την μπάλα ψηλά. Η Αναγέννηση αφού είχε μια στιγμή, χωρίς να το επιχειρήσει, με ένα κακό διώξιμο του τερματοφύλακα Παππά να βρίσκει στο Δημητρέλλο, χωρίς όμως να καταλήξει σε γκολ, απείλησε για πρώτη φορά στο 5ο λεπτό, με το Μουσιωτίτσα να κάνει προσωπική ενέργεια και σουτ, που μπλόκαρε εύκολα ο Παππάς.

Ο Απόλλωνας απείλησε ξανά στο 6ο λεπτό, με τον Κατσαμάγκα να μην κάνει καλή επαφή μετά το φάουλ του Ελέζι και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 9′, μετά από κακό διώξιμο του Μπαλαούρα, ο Τσιμίκας βρήκε τον Ταράση, που στόπαρε και σούταρε, με τον γκολκίπερ να διώχνει, διορθώνοντας το λάθος του. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι, και στο 16ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από ωραία μπαλιά, ο Κατσαμάγκας βγήκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Μπαλαούρας το νίκησε με το πόδι, σωτήρια.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 37ο λεπτό, για να έχουμε κάποια τελική, με τον Καρυοφύλλη να δοκιμάζει να σκοράρει από πολύ πλάγια, και τον Μπαλαούρα να μπλοκάρει εύκολα. Δύο λεπτά αργότερα, η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ, όταν ο Κυριάκης σέντραρε, ο Μουσιωτίτσας, απέναντι, πρόλαβε και έκανε το γύρισμα, με το Δημητρέλλο να τσιμπά την μπάλα και να βρίσκει τον Πάνο, που από κοντά νίκησε τον Παππά, γράφοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να ισοφαρίσουν, στην τελευταία τους όμως φάση, ο Κατσαμάγκας μετά από ωραία κυκλοφορία, έκανε πολύ κακό τελείωμα, με το 1-0 να παραμένει.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με φάση, όταν στο 47ο λεπτό, ο Τζαμπέγια βρήκε τον Καρυοφύλλη που σούταρε στην κίνηση, με τον Μπαλαούρα να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κατσαμάγκας βρήκε με ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι τον Ταράση, όμως εκείνος αφύλαχτος σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Η Αναγέννηση έβγαλε αντίδραση, και στο 51ο λεπτό πλησίασε στο γκολ, όταν ο Δημητρέλλος έκανε ωραίο άνοιγμα για τον Κυριάκη, εκείνος σούταρε διαγώνια, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 57ο λεπτό, ο Θεοδωράκης είχε μια κεφαλιά, που έφυγε αρκετά άουτ, ενώ στο 60ο λεπτό, ο Παππάς έκανε μεγάλο λάθος, όμως πρόλαβε με υπερποσπάθεια τον Καζέλη, πριν σκοράρει.

Στο 63ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, όταν ο εξαιρετικός, σήμερα, Καρυοφύλλης έπιασε φοβερό αριστερό σουτ, έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο “Γ” και γράφοντας το 1-1, πετυχαίνοντας ένα γκολ που άξιζε τόσο ο Απόλλων, όσο και ο ίδιος με την απόδοσή του. Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να γυρίσει το ματς, όμως η εκτέλεση φάουλ του από καλή θέση, έφυγε ψηλά άουτ. Στο 74ο λεπτό, ο Ελέζι δοκίμασε το πόδι του από μακριά, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία. Οι δύο ομάδες, όσο περνούσε η ώρα και όπως αναμενόμενο τέτοια εποχή, δεν έβγαζαν ένταση, με την κούραση να είναι εμφανής, ενώ η Αναγέννηση έχει να αντιμετωπίσει όπως αναφέραμε, και αρκετούς τραυματισμούς. Η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, ήρθε στο 96ο λεπτό, με τον Μπεκατώρο να εκτελεί φάουλ, τον Μουσιωτίτσα να πιάνει τη γυριστή κεφαλιά, όμως τον Παππά να μπλοκάρει και το ματς να οδηγείται σε ημίωρη παράταση.

Στην παράταση, ο Απόλλωνας φάνηκε επιθετικά, στο 97ο λεπτό, όταν ο Κατσαμάγκας βρέθηκε στην περιοχή, γύρισε και σούταρε, όμως ήταν αρκετά άστοχος, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ελέζι επιχείρησε πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ, σημαδεύοντας το απέναντι “Γ”, όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Ο Απόλλωνας είχε περισσότερες δυνάμεις στην παράταση, και απείλησε εκ νέου στο 102ο λεπτό, όταν μετά από εναλλαγή της μπάλας, ο Τσιμίκας σούταρε συρτά από τα όρια της περιοχής, όμως ο Μπαλαούρας μπλόκαρε σταθερά.

Στο 108ο λεπτό, η “Α” απείλησε για πρώτη φορά στον έξτρα χρόνο, όμως το μακρινό σουτ του Παπανίκου έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στις τελευταίες στιγμές, ο Απόλλων απείλησε και πάλι, με τον Ελέζι στο 120′, μετά από ένα-δύο με τον Τσιμίκα, να σουτάρει, όμως τον Μπαλαούρα να διώχνει με γροθιές, ενώ στο τελευταίο λεπτό, από την εκτέλεση κόρνερ του Ελέζι, τον Κουτζαβασίλη να παίρνει την κεφαλιά και να αστοχεί, με το ματς να οδηγείται στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ο Παππάς με δύο αποκρούσεις στα πέναλτι των Δημητρέλου και Μουσιωτίτσα, έκρινε την αναμέτρηση, με τον Απόλλωνα να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση με τελικό σκορ 8-9 στα πέναλτι. Φυσικά, η χρονιά μόλις ξεκίνησε για την Αναγέννηση, και οφείλει να συσπειρωθεί, καθώς το πρωτάθλημα είναι η προτεραιότητά της και θα συνεχίσει την προετοιμασία της, ώστε να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη γίνεται στην εκκίνησή του.

Αναλυτικά, η διαδικασία των πέναλτι :

Γκούμας 0-1
Μπεκατώτος 1-1
Τσιμίκας δοκάρι
Παπανίκου 2-1
Πέτρου 2-2
Δημητρέλλος απόκρουση
Ελέζι 2-3
Κυριάκης 3-3
Κατσαμάγκας 3-4
Λισγάρας 4-4
Τσομαχασβίλι 4-5
Παππάς 5-5
Κουτζαβασίλης 5-6
Θεοδωράκης 6-6
Γιαννόπουλος 6-7
Παπαδόπουλος 7-7
Ζαβέρδας 7-8
Κίτσιος 8-8
Μπακαλέξης 8-9
Μουσιωτίτσας απόκρουση

Συνθέσεις

Αναγέννηση Άρτας (Χρήστος Αγγέλης) : Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης (15′ λ.τ. Θεοδωράκης), Αρτέμης (46′ Παππάς), Κυριάκης, Μανιώτης (78′ Κίτσιος), Δημητρέλος, Πάνος (54′ Καζέλης / 78′ λ.τ. Πάνου / 106′ Παπαδόπουλος), Μουσιωτίτσας

Απόλλων Παραλιμνίου (Κώστας Κιάσσος) : Παππάς, Νομικός (90+2′ Πέτρου), Τσομαχασβίλι, Ζαβέρδας, Γκούμας, Τζαμπέγια (114′ Μπακαλέξης), Τσιμίκας, Ελέζι, Καρυοφύλλης (91′ Κουτζαβασίλης), Κατσαμάγκας, Ταράσης (114′ Γιαννόπουλος)

*με στοιχεία από το artagoal.gr

**φωτ. Sportsaddict

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected