Κατηγορίες
Super League 2 - Διαιτησία

Super League 2 : Μήπως πρέπει να βγει και ένα ντοκιμαντέρ για τους απλήρωτους διαιτητές;

Στη Super League 2 έχουν εσχάτως στραφεί τα φώτα της δημοσιότητας, με αφορμή το trailer για ντοκιμαντέρ που θα προβάλει ο ΠΣΑΠΠ για τα όσα συμβαίνουν στην κατηγορία, όπου ο τίτλος «ΧΑΟΣ» αποτυπώνει τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτή.

Οι παίκτες είναι μεν οι «πρωταγωνιστές» του αθλήματος αλλά σε έναν αγώνα συμμετέχουν πολλοί και οι διαιτητές αποτελούν επίσης μέρος του παιχνιδιού. Με αφορμή αυτό αλλά και τις κατά καιρούς διάφορες συζητήσεις που έχουν υπάρξει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που μεταξύ άλλων θέλει να τροποποιήσει τον ΚΑΠ στο κομμάτι που αφορά τις πληρωμές τους ώστε να τους «κατοχυρώσει», ας σταθούμε σε ένα ζήτημα που λιμνάζει. Αυτό των οφειλομένων προς τους διαιτητές και τους βοηθούς της SL2.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, το θέμα διογκώνεται καθημερινά και μάλιστα έγκεινται σε χρήματα που έχουν να λάβουν για παραπάνω από μία σεζόν.

Αρχικά την περίοδο 2021/22 συνολικά επτά ομάδες της λίγκα δεν τους κατέβαλαν, ως όφειλαν, τα οδοιπορικά, ενώ στη συνέχεια τα συγκεκριμένα clubs δεν συνέχισαν σε επαγγελματικό επίπεδο. Μέχρι τότε οι σύλλογοι έδιναν κάθε τέλος του μήνα στην Ομοσπονδία τις αμοιβές των ρέφερι και με τη σειρά της εκείνη προχωρούσε στις σχετικές πληρωμές, όμως τα οδοιπορικά καλύπτονταν εκ των υστέρων και μετά από τα αντίστοιχα εξοδολόγια που κατέθεταν οι διαιτητές και οι βοηθοί. Οι τελευταίοι το έπραξαν, ωστόσο δεν τους δόθηκαν ποτέ τα χρήματα που είχαν ήδη καταβάλει (ταξί κτλ).

Την περσινή άλλαξε το status quo και τόσο οι αμοιβές τους όσο και τα οδοιπορικά «πέρασαν» στην Ομοσπονδία, η οποία και προφανώς λάμβανε ή έπρεπε να πάρει από τις ομάδες τα ποσά που τους αντιστοιχούσαν. Ωστόσο, το «αγκάθι» παραμένει και μάλιστα μεγιστοποιήθηκε, αφού οι διαιτητές έχουν λάβει τις αμοιβές μόνο του πρώτου γύρου και τίποτα από τα οδοιπορικά.

Έτσι, στη «σούμα» τους οφείλονται οι αμοιβές του δεύτερου γύρου της περασμένης περιόδου και οι εντός έδρας αγώνες επτά ομάδων από τη σεζόν 2021/22, όπως και τα οδοιπορικά όλης της περσινής σεζόν plus των ίδιων επτά συλλόγων από την προπέρσινη.

Και όλα αυτά παρότι η FIFA έχει ήδη εκταμιεύσει προς την ΕΠΟ ένα κονδύλι ύψους 800.000 ευρώ, με σκοπό να διατεθεί αποκλειστικά στους απλήρωτους διαιτητές της SL2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P