Διάφορα

Κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας αναζητούν βάρκες για να φύγουν από τα σπίτια τους! (vid)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο χωριό Παλαμά στην Καρδίτσα, με τους κατοίκους να μπορούν να περάσουν τον πλημμυρισμένο δρόμο σήμερα, μόνο με τρακτέρ, μεγάλα αυτοκίνητα και βάρκες, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν συγχωριανούς τους, ενώ κάτοικος καταγγέλλει στο Open πως υπάρχουν περισσότεροι από 10 νεκροί στα πλημμυρισμένα σπίτια.

«Η βοήθεια άργησε να έρθει πάνω από 15 ώρες. Εθελοντές βγάζαμε και νεκρούς, υπάρχουν νεκροί. Πάνω από 10 άτομα. Στη γειτονιά μου είναι δύο γιαγιάδες, επιπλέουν σαν να είναι βάρκες. 10 (νεκρούς) μετράμε από φίλους και συγγενείς», αναφέρει ο κάτοικος ο οποίος με το τρακτέρ του αναζητά επιζώντες.

Και καταγγέλλει: «15 ώρες για να έρθουμε 5 βάρκες; Η περισσότερη βοήθεια είναι από εθελοντές και ψαράδες. Ήρθε ο στρατός, αλλά άργησε. Γιατί να αργήσει; Για ποιο λόγο; Στο σπίτι μου έχω 2,5 μέτρα νερό. Υπάρχουν άνθρωποι πάνω στα σπίτια που παίρνουν χάπια, καρκινοπαθείς, πρέπει να φάνε… Δεν βλέπω κάποιον γιατρό, κάποιο ΕΚΑΒ να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ένας συντονισμός. Κάποιος να βοηθήσει την κατάσταση. Τα εναέρια μέσα πετούν αλλά δεν υπάρχει συντονισμός. Ένα τηλέφωνο συντονισμού θέλουμε».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected