Αθλήματα

O Παπαμιχαήλ πήρε το τρακτέρ και μοιράζει τρόφιμα και νερά στους πλημμυροπαθείς του Παλαμά Καρδίτσας (vid)

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ζει από κοντά τον εφιάλτη της κακοκαιρίας που έχει «πνίξει» τη Θεσσαλία.

Ο πρωταθλητής του βάδην μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήθελε λίγες ημέρες ξεκούρασης στην πατρίδα του, όμως η καταστροφή χτύπησε στην περιοχή του.

Ο Παπαμιχαήλ τράβηξε πλάνα και από το αθλητικό Κέντρο της περιοχής το οποίο έχει «εξαφανιστεί» εξαιτίας του νερού που ξεπερνά το ένα μέτρο.

Βλέποντας χωριά να έχουν εξαφανιστεί, ο βαδιστής πήρε ένα τρακτέρ και ανέλαβε πρωτοβουλία να μοιράσει νερά και τρόφιμα σε πλημμυροπαθείς. Από τις 6 το πρωί, μαζί με μια ομάδα 15 εθελοντών, πήραν τρακτέρ, αυτοκίνητα και βάρκες και πηγαινοέρχονται από την Καρδίτσα στον Παλαμά, προκειμένου να μεταφέρουν τρόφιμα και νερό στους πλημμυροπαθείς.

Μιλώντας στο Gazzetta, περιέγραψε την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Ότι κάνουμε, το κάνουμε από μόνοι μας. Είμαστε μια ομάδα εθελοντών εδώ από τις 6 το πρωί. Ξεκινήσαμε 15 άτομα και στην πορεία ήρθαν κι άλλοι από την Καρδίτσα. Με αυτοκίνητα πηγαινοερχόμαστε ώστε να πάρουμε νερά και τρόφιμα για τους κατοίκους στον Παλαμά. Υπάρχουν και λίγα άτομα του στρατού εδώ, αλλά δεν ξέρουμε καν που βρίσκονται. Και δεν φτάνουν. Μπαίνουμε το χωριό με βάρκες, με το νερό να είναι στο 1,5 μέτρο. Λέγαμε ότι πνιγήκαμε με τον «Ιανό» και τώρα ήρθε αυτό.

Είναι τραγική η κατάσταση, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πάνω στις στέγες των σπιτιών τους. Είναι συγκλονιστικό. Θέλουμε να βοηθήσουμε και γι’ αυτό ανέβασα το τηλέφωνό μου στο story του Instagram ώστε αν κάποιος χρειάζεται στον Παλαμά ή στις γύρω περιοχές τη βοήθειά μας και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, να πάμε να βοηθήσουμε»

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected