Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

“Περίπατος” της Εθνικής με το Γιβραλτάρ, δεν ήρθε το…δώρο της Ιρλανδίας (vids)

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχε κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ η Εθνική μας ομάδα.

Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024, η Ελλάδα επικράτησε άνετα με 5-0 και έφτασε τους 9 βαθμούς, την ώρα που η Ολλανδία περνούσε νικηφόρα από την Ιρλανδία, φτάνοντας επίσης τις τρεις νίκες.

Από δύο τέρματα πέτυχαν οι Ντίνος Μαυροπάνος (αμφότερα με κεφαλιές) και Γιώργος Μασούρας, ενώ το σκορ είχε ανοίξει πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά ο Δημήτρης Πέλκας.

Επόμενη υποχρέωση της Εθνικής μας, στις 13 Οκτωβρίου στο Δουβλίνο επί της Ιρλανδίας.

Το φιλμ

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, η Ελλάδα έδειξε διάθεση να κυριαρχήσει στο ματς. Είχε την κατοχή της μπάλας, τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων και «άνοιξε» το σκορ πολύ νωρίς.

Μόλις στο 9ο λεπτό, ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Γιαννούλη στην «πλάτη» της άμυνας, με εξαιρετική μπαλιά. Αυτός έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και παρά την προσπάθεια του αντίπαλου γκολκίπερ να απομακρύνει, ο Πέλκας που ακολούθησε τη φάση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Εθνική συνέχισε να πιέζει, για να βρει κι ένα δεύτερο γκολ. «Προειδοποίησε» με το σουτ στην κίνηση του Χατζηδιάκου στο 12′ και στο 23ο λεπτό, έκανε το 2-0 με τον έτερο στόπερ της.

Ο Πέλκας από εκτελεστής έγινε δημιουργός. Από δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Μαυροπάνος έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έδωσε προβάδισμα «ασφαλείας». Παράλληλα, όμως, σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη «γαλανόλευκη».

Το τρίτο γκολ λίγο έλειψε να έρθει άμεσα. Ο Ρότα έφτασε μία… ανάσα από το πρώτο του γκολ με την Εθνική Ελλάδας, αλλά ο Κόλεϊνγκ του είπε «όχι» στο 32′.

Πέντε λεπτά αργότερα (37′), ο Φούντας βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, ωστόσο ο VAR ακύρωσε το γκολ, ως οφσάιντ.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Ελλάδα έβγαζε διάθεση στο παιχνίδι της και στο 51ο λεπτό, παραλίγο να έχουμε το γκολ της… σεζόν!

Ο Δημήτρης Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, αλλά το δοκάρι του στέρησε ένα υπέροχο γκολ.

Εν τέλει, ήρθε στο 70′. Ο Μασούρας επωφελήθηκε από μία λανθασμένη πάσα της άμυνας του Γιβραλτάρ, «κουβάλησε» την μπάλα για κάποια μέτρα, σούταρε εντός περιοχής και έκανε το 3-0. Ο δείκτης του σκορ, όμως, έμελλε να ανέβει κι άλλο.

Στο 83ο λεπτό, ο Ντίνος Μαυροπάνος σκόραρε ξανά με κεφαλιά, ενώ στο 90+1′, ο Μασούρας «υπέγραψε» το 5-0, ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ) : Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Ρότα (84′ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Πέλκας (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (68′ Παπανικολάου), Φούντας (68′ Ιωαννίδης), Μασούρας, Παυλίδης (68′ Γιακουμάκης)

Γιβραλτάρ (Χούλιο Ρίμπας) : Κόλεϊνγκ, Μπρίτο, Τζόλεϊ, Μουέλι (90′ Σάντος), Τσιπολίνα, Σέρτζαντ, Ρόναν, Γουόκερ, Πότσο (90′ Κασιάρο), Χάρτμαν (84′ Χασάν), Ντε Μπαρ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected