Κατηγορίες
Αθλήματα

US Open: Η Γκοφ “βασίλισσα” στη Νέα Υόρκη (vid)

Με τον καλύτερο τρόπο υπέγραψε την φανταστική της πορεία στις ΗΠΑ η Κόκο Γκοφ! Η 19χρονη τενίστρια επικράτησε με 2-6, 6-3, 6-2 της Αρίνα Σαμπαλένκα και πανηγύρισε τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της.

Όπως αναφέρει το Tennis24, με εξαίρεση το πρώτο set, η Αμερικανίδα ήταν εκπληκτική! Στα δύσκολα χτυπήματα της Σαμπαλένκα έβρισκε πάντα λύση, ενώ στα δύο sets που κατέκτησε μείωσε κατά πολύ τα λάθη της εκμεταλλευόμενη τα… δώρα της αντιπάλου της.

Η Γκοφ τελείωσε το παιχνίδι με 12 winners, 19 λάθη, 2 άσους και 65% στο πρώτο service. Από την άλλη η Σαμπαλένκα τελείωσε τον τελικό με 25 winners, 46 λάθη 4 άσους και 52% στο πρώτο service.

Ο αγώνας
Ιδανικά ξεκίνησε το πρώτο set η Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία έσπασε με το… καλησπέρα το service της Κόκο Γκοφ. Βέβαια, η Γκοφ τρία games αργότερα έκανε break back, ισορροπώντας το set (2-2). H ισορροπία στο set δεν κράτησε για πολύ καθώς η Λευκορωσίδα έκανε νέο break και στη συνέχεια σβήνοντας διπλό break point της Αμερικανίδας έκανε το 4-2. Ακόμα ένα break ακολούθησε από την Σαμπαλένκα, η οποία με τις μπάλες στα χέρια κατέκτησε το set με 6-2.

Παρολίγον ίδιο ξεκίνημα με το πρώτο set γλίτωσε η Γκοφ, η οποία έσβησε δύο break points της Σαμπαλένκα. Η Αμερικανίδα, αν και έχασε το αμέσως επόμενο game (1-1), με ένα σερί 3-0 κατάφερε και βρέθηκε μπροστά με 4-1. Το προβάδισμα αυτό έδωσε φτερά στην Γκοφ και χωρίς να χάσει service στη συνέχεια έφερε τον τελικό στα ίσα με 6-3.

Ο τελικός οδηγήθηκε στο τρίτο και τελευταίο set. Εκεί η Γκοφ με τη… φόρα από δεύτερο set ξεκίνησε με break κόντρα στην Σαμπαλένκα. Η Αμερικανίδα κράτησε το service της και με ακόμη ένα break (3-0) έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου της Grand Slam τίτλου.

Κάνοντας το 4-0 η Γκοφ έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Έτσι κι έγινε. Αν και είδε να… σπάει το service της στο 6ο game (4-2), η ίδια βρήκε άμεση απάντηση στο επόμενο για το 5-2. Το 6-2 έγινε με τις μπάλες στα χέρια της 19χρονης, με την ίδια να πανηγυρίζει την κατάκτηση του US Open.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected