Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

Στην Athens Kallithea FC ο Eetu Vertainen

Η Athens Kallithea FC ανακοίνωσε την απόκτηση του Φινλανδού στράικερ Έτου Βερτάινεν από την Τριεστίνα της ιταλικής Serie C με δανεισμό έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, με δυνατότητα επέκτασης έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Ο 24χρονος είναι πρώην διεθνής με τις μικρές εθνικές Φινλανδίας και έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας της Φινλανδίας με την πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας, την HJK.

Έχοντας πάρει μεταγραφή στην Premier League της Σκωτίας με τη Σεντ Τζόνστον, ο Βερτάινεν στη συνέχεια σκόραρε 17 γκολ σε 30 αγώνες όσο ήταν δανεικός στη Λίνφιλντ στην Premiership της Βορείου Ιρλανδίας την περασμένη σεζόν.

Γεννημένος στο Έσποο, ο Βερτάινεν πέρασε από την ακαδημία νέων της HJK και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο 2017. Συνέχισε σκοράροντας 13 γκολ με έξι ασίστ σε 76 συμμετοχές του σε σύνολο τεσσάρων σεζόν στην HJK, καθώς η ομάδα κέρδισε τρεις φορές το πρωτάθλημα Φινλανδίας (2017, 2018, 2020) και δύο φορές το Κύπελλο Φινλανδίας (2017, 2020). Ο Βερτάινεν σημείωσε πέντε συμμετοχές συνολικά σε προκριματικά UEFA Champions League και UEFA Europa League κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην HJK.

Φεύγοντας από την HJK για την Ίλβες τον Ιανουάριο 2021, ο Βερτάινεν σκόραρε τέσσερα γκολ σε 11 συμμετοχές το πρώτο μισό της σεζόν 2021 της Veikkausliiga και κέρδισε μια μεταγραφή στην Premier League της Σκωτίας με τη Σεντ Τζόνστον τον Σεπτέμβριο 2021.

Ο Βερτάινεν κατέγραψε επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα το πρώτο μισό της σεζόν 2021/22 για τη Σεντ Τζόνστον και πέρασε το δεύτερο μισό δανεικός στη Λίνφιλντ της Premiership της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου σκόραρε τέσσερα γκολ με μία ασίστ σε 10 συμμετοχές, βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Βερτάινεν επέκτεινε τον δανεισμό του στη Λίνφιλντ μέχρι τη σεζόν 2022/23, σκοράροντας 19 γκολ με έξι ασίστ σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και τριών συμμετοχών μεταξύ προκριματικών σε UEFA Champions League και UEFA Europa League.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Βερτάινεν εκπροσώπησε τη Φινλανδία στις εθνικές ομάδες Κ18, Κ19, και Κ21.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected