Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πρόκριση με “καρέ” για το Αιγάλεω (vid)

Την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε στη Θεσσαλονίκη το Αιγάλεω.

Με γκολ των Νταβιώτη (2), Ζυγκερίδη και Μαραθωνίτη επικράτησε 4-0 του Μακεδονικού στη Νέα Ευκαρπία αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του.

Οι «κυανόλευκοι» του Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς με καλή κυκλοφορία της μπάλας και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, έφθασαν στο εντυπωσιακό 4-0 και έδειξαν πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Στην επόμενη φάση του θεσμού, το Σίτι θα υποδεχθεί στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης» τον Διαγόρα Ρόδου, με τον νικητή του «ζευγαριού» να αντιμετωπίζει στην έδρα του τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 5ης φάσης.

Το φιλμ

Στο πρώτο ημίχρονο το Αιγάλεω είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειξε από την πρώτη στιγμή πως ήθελε να επιβάλει τον ρυθμό και το παιχνίδι του.

Το City ήταν αυτό που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα μόλις στο 1ο λεπτό με την κεφαλιά του προωθημένου Θεολόγου έπειτα από κόρνερ του Βάρκα.

Στο 12′ ο Μακεδονικός απείλησαν με την κεφαλιά του Λεωνιδόπουλου, ωστόσο η απάντηση του Αιγάλεω ήταν άμεση καθώς στο 14 ο Παυλάκης δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, το Αιγάλεω πίεσε τους γηπεδούχους και στο 28′ οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν το σκορ όταν ο Βάρκας έκλεψε την μπάλα, έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Νταβιώτης με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 πανηγυρίζοντας το πρώτο γκολ της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απαντήσουν στο γκολ του City ωστόσο στο 36′ ο Κατσιμήτρος ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Παναγιωτίδη.

Το Αιγάλεω στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους θέλησε να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα που θα έκανε ευκολότερη την αποστολή του στο παιχνίδι, ωστόσο στο 40′ το σουτ του Βάρκα βρήκε τα σώματα αμυντικών και στις καθυστερήσεις (47) το μακρινό πλασέ του Ναζίμ πέρασε ελάχιστα έξω από τα καρέ του Γουναρίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μακεδονικός πίεσε το Αιγάλεω για να φθάσει στην ισοφάριση ωστόσο στο 47′ το σουτ του Τσουκάνη και στο 51′ το αντίστοιχο του Σιμόνι πέρασαν εκτός εστίας του Κατσιμήτρου.

Στο 66′ ο Σιμόνι βρέθηκε σε θέση βολής κάνοντας το πλασέ απέναντι από τον Κατσιμήτρο, όμως ο Χατζηδίμπας απομάκρυνε την μπάλα κρατώντας το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τρία λεπτά αργότερα φρόντισαν να πετύχουν το γκολ με τον Νταβιώτη και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους στην αναμέτρηση.

Στο 69ο λεπτό ο Παυλάκης εκτέλεσε το πλάγιο, ο Ζυγκερίδης με κεφαλιά βρήκε τον Βάρκα, ο οποίος από τα αριστερά έστρωσε στον Γιώργο Νταβιώτη που με εύστοχο πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 2-0, πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανοίγοντας ουσιαστικά τον «δρόμο» της πρόκρισης.

Στο 72′ ο Ζαφειράκης προσπάθησε να βάλει ξανά τον Μακεδονικό στο παιχνίδι, όμως ο Κατσιμήτρος μπλόκαρε την μπάλα χωρίς πρόβλημα. Στη συνέχεια της φάσης, το City κατάφερε να πετύχει γκολ, με τον Βάρκα να δίνει στον Ζυγκερίδη που με δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής σημείωσε το 3-0 εν μέσω αποθέωσης.

Το Αιγάλεω έχοντας «κλειδώσει» πλέον την υπόθεση πρόκριση, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε δοκάρι με τον Μαραθωνίτη, ο οποίος όμως στο 94 έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ καθώς με όμορφο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γουναρίδη διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Συνθέσεις

Μακεδονικός (Στ’ελιος Μαλεζάς) : Γουναρίδης, Χασάνογλου, Σαραγιώτης, Αδαμίδης (62′ Λυμπεράκης), Τσουκάνης, Μελετίδης (82′ Τσαμούρης), Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Τσιλιγγίρης (82′ Ντόια), Ζαφειράκης (74′ Μπουλάτοβιτς), Σιμόνι

Αιγάλεω (Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς) : Κατσιμήτρος (78′ λ.τ. Τσιμόπουλος), Παυλάκης, Θεολόγου (60′ λ.τ. Ευαγγέλου), Ζιούλης, Τάμπας, Μπάμπης, Μπάλλας (60′ Μαραθωνίτης), Ναζίμ (46′ λ.τ. Χατζηδίμπας), Βάρκας, Νταβιώτης, Σταμένκοβιτς (65′ Ζυγκερίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected