Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Η ΑΕΠ Κοζάνης αποσύρθηκε από τα πρωταθλήματα του νομού!

Ποιος θα το έλεγε ότι μετά από μια σημαντική διαδρομή στις εθνικές κατηγορίες και μάλιστα με συμμετοχή στη Super League 2 τη σεζόν 2021/22, η ΑΕΠ Κοζάνης θα έριχνε τίτλους τέλους;

Η ΕΠΣ Κοζάνης ανακοίνωσε και επίσημα πως η Αθλητική Ένωση Ποντίων Κοζάνης (μέχρι το 2020 Αθλητική Ένωση Ποντίων Καραγιαννίων) μένει εκτός του πρωταθλήματος, μετά από σχετική ενημέρωση του συλλόγου για αδυναμία συμμετοχής.

Η αναδρομή

Η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων ιδρύθηκε το 2003, μετά τη συγχώνευση χωριών στην περιοχή Καραγιαννίων και πήρε τη θέση της μέχρι τότε ομάδας «Μαυραετός Σκήτης». Η ομάδα έχει ως έμβλημα της τον αετό του Πόντου.

Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της, συμμετείχε στην Α’ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Κοζάνης, όπου πάντα τερμάτιζε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα έχει παίξει σε τέσσερις τελικούς του Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης. Τη σεζόν 2011-12 έχασε από την Α.Ε. Περδίκκα, τη σεζόν 2015-16 κατέκτησε το Κύπελλο, κερδίζοντας τον Μακεδονικό Φούφα. Τη χρονιά 2016-2017 κατέκτησε το κύπελλο, κερδίζοντας το ΦΣ Κοζάνης και τη χρονιά 2021-2022 κατέκτησε το κύπελλο κερδίζοντας το ΦΣ Κοζάνης.

Τη σεζόν 2016-17 κέρδισε το Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και προήχθη για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική. Τη σεζόν 2017-2018 αγωνίσθηκε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στον Τρίτο όμιλο, αλλά υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κοζάνης. Τη σεζόν 2018-2019, κέρδισε το Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, καθώς σε σύνολο 26 αγώνων είχε 25 νίκες και μόλις μια ήττα και επανήλθε στον τέταρτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Τη σεζόν 2019-2020 και μέχρι τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος ήταν στην πρώτη θέση του τετάρτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Μετά την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω COVID-19 στέφθηκε πρωταθλήτρια με παράλληλη άνοδο στην επαγγελματική Football League.

Στην παρθενική της παρουσία σε επαγγελματική κατηγορία έκανε μια πολύ κακή πορεία καταγράφοντας ρεκόρ χωρίς νίκη, 7 ισοπαλίες και 11 ήττες και εν τέλει επέστρεψε στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κοζάνης :

“Η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣ Κοζάνης ανακοινώνει ότι ο αγώνας Α’ κατηγορίας Ιωνικός Βαθυλακκου-Α .Ε.Π. Κοζάνης

που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 17/9/ 23 και ώρα 17:00 στο γήπεδο Βαθυλακκου δεν θα διεξαχθεί διότι η ΑΕΠ Κοζάνης δήλωσε ότι παραιτείται από το Πρωταθλημα της Α’ Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected