Κατηγορίες
Διάφορα

SOS από Στεφανοβίκειο – Ριζόμυλο, με βάρδιες ξενυχτούν οι κάτοικοι της περιοχής

Σε κλοιό πλημμυρικών φαινομένων βρίσκονται Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος για μία ακόμη φορά από χθες.

Ο πρώτος συναγερμός είχε σημάνει το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν πλημμύρισε η λίμνη και τα νερά μπήκαν μέχρι και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην 1η ΤΑΞΑΣ που φιλοξενεί Απάτσι, Χιούι και αμερικανικά ελικόπτερα.

H στάθμη του νερού εκείνες τις ημέρες μετά το «σπάσιμο» του Πηνειού έφτασε τα δύο και πλέον μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαδοχικά μηνύματα από το 112 με τα οποία ενημερώνονταν οι κάτοικοι των δύο αυτών περιοχών, να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να εκκενώσουν το χωριό.

Την Κυριακή το βράδυ σήμανε άρση συναγερμού, αλλά αυτό κράτησε έως την Τρίτη το βράδυ. Από χθες το πρωί σήμανε νέος συναγερμός… όχι όμως και το 112, γεγονός που επισημαίνουν με παράπονο οι κάτοικοι.

Η στάθμη του νερού αντί να κατεβεί ανεβαίνει ξανά. Ανά πάσα στιγμή μπορεί τα νερά να ξεχειλίσουν προκαλώντας νέα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Όπου και αν απευθύνθηκαν υπηρεσιακά για να ρωτήσουν τι γίνεται με τα αντλιοστάσια και τα θυροφράγματα «έπεσαν σε τοίχο».

«Κανείς δεν μας απαντάει επίσημα από πού ήρθε τόσο νερό και γιατί δεν υπάρχουν αναχώματα, δεν αποδίδουν τα αντλιοστάσια», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θανάσης Παπαϊωάννου έμπλεος οργής.

Ο ίδιος και πολλοί άλλοι κάτοικοι στο Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο κάνουν βάρδιες όλο το 24ωρο, προκειμένου να μπορέσουν εγκαίρως να ενημερώσουν τους συνδημότες τους να αποχωρήσουν.

«Δεν είναι δυνατό εννιά μέρες μετά την καταστροφή να ζούμε με την αγωνία αν θα γλυτώσουμε ή θα πνιγούμε», συνεχίζει ο ίδιος.

«Αν δεν υποχωρήσουν τα νερά από τον Πηνειό και δεν βρεθεί σημείο εκτόνωσης τα πράγματα θα είναι δραματικά για εμάς» προσθέτει ο κ. Λουφόπουλος, κάτοικος του Ριζομύλου.

«Έχουμε υποστεί μεγάλες καταστροφές. Πομόνες, γεωργικός εξοπλισμός, έχει “βυθιστεί” στα λασπόνερα της Κάρλας. Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να μας πει γιατί δεν λειτούργησε τίποτα, ώστε σήμερα ο ταμιευτήρας να μην είναι σε αυτή την κατάσταση;» αναρωτιέται.

Υπό τις συνθήκες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας προχωρά, λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων, σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected