Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Η συνέντευξη τύπου του προέδρου Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας, Ανδρέα Καλαϊτζίδη (photos)

Λίγο πριν την πρώτη σέντρα της Γ’ Εθνικής, ο Ανδρέας Καλαϊτζίδης, τοποθετήθηκε για όσα ζητήματα είδαν (ή δεν είδαν) το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα.

Δύο 24ωρα πριν τον αγώνα με τον Άρη Αβάτου στη Θράκη, ο Πρόεδρος της Αγίας Μαρίνας παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς και με κάθε λεπτομέρεια στα όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι. Από τη Βέροια και τον Εορδαϊκό, μέχρι και τις προσωπικές τους σχέσεις με τον νυν πρόεδρο της “Βασίλισσας”, Αγάπιο Αναστασιάδη.

Τι έγινε και τελικά δεν συμμετείχε στο πλάνο της Βέροιας για τη Γ’ Εθνική, τι συνέβη με τον Εορδαϊκό, ποιοι είναι οι λόγοι που τον έφεραν σε ρήξη με τον νέο Πρόεδρο της Βέροιας;

Πλαισιωμένος από τον Τεχνικό Διευθυντή Κώστα Γερουλίδη, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Πελτέκη, τον Βοηθό Προπονητή Χρήστο Παναγιωτίδη και τον Νομικό του Σύμβουλο, Δημήτρη Μπακάλη, ο Ανδρέας Καλαϊτζίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Πέρσι πετύχαμε τους στόχους μας και ενώ στα μπαράζ λέγανε ότι θα είμαστε ‘καρπαζοεισπράκτορας’ δείξαμε τον χαρακτήρα μας τερματίζοντας πρώτοι. Μας βοήθησε και το γήπεδο της Βέροιας και ευχαριστώ και την τότε διοίκηση για την παραχώρηση του. Μοιραία από ένα τυπογραφικό λάθος του Μάριου Αργυρόπουλου στο ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα περάσαμε έναν κυκεώνα, για εμένα οικονομικό και μάτωσα πραγματικά, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε το αυτονόητο.

Δικαιωθήκαμε, η ομάδα τερμάτισε πρώτη και εκεί άρχισαν τα βάσανα… Μετά από συνεχόμενη προσπάθεια και ενώ για πολλά χρόνια φτάναμε στην πηγή και δεν πίναμε νερό, ήρθε πέρσι η ώρα να τα πάρουμε όλα. Πηγαίνοντας στη Γ’ Εθνική, επειδή τα έξοδα είναι πολλά, τα έβαλα κάτω να δω αν μπορώ να κινηθώ μόνος στην κατηγορία. Μέχρι τότε δεν με είχαν πλαισιώσει κάποιοι άνθρωποι που θα αναφέρω αργότερα. Οπότε μπήκα σε μια διαδικασία να ψάξω κάποια συνεργασία με άλλη ομάδα που δεν ανέβηκε και να αγωνίζεται σαν Μέγας Αλέξανδρος. Είχαμε και έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Εορδαϊκό. Στη φιέστα, γνώρισα έναν άνθρωπο, όπου ξεκινήσαμε ένα deal για να κάνουμε μια σύμπραξη και να ανέβουμε με κοινό ρόστερ και οικονομικά. Ξεκίνησε το deal και παρόλο που ο Εορδαϊκός ανέβηκε, συνεχίστηκε η συνεργασία, αλλά θα παίζαμε στη Γ’ με το όνομά του και ο Μέγας Αλέξανδρος στο τοπικό.

Στη συνέχεια, εντάχθηκε ο κύριος Γερουλίδης και πήγαμε πέρα (σ.σ. Πτολεμαΐδα) με ένα σύνολο παικτών και μέσα σε λίγες μέρες αυτοί αντέδρασαν και λόγω της απόστασης, ένας-ένας δήλωναν ότι δε θέλουν να συνεχίσουν. Από τους 12 παίκτες που είχαμε πάει, με δύο-τρεις δεν υπήρχε λόγος ούτε εγώ να συνεχίσω. Μάλιστα, είχαμε πάρει και τον Τάκη Τσακαλίδη ως βοηθό προπονητή και γυμναστή.

Εκεί, ήρθε το δίλημμα. Ή δεν την κατεβάζω την ομάδα με όποιες ποινές προβλέπει η Γ’ Εθνική ή την κατεβάζω αν πλαισιωθώ από τους κατάλληλους ανθρώπους οικονομικά. Σε εκείνο το διάστημα έδωσα το ‘παρών’ στην πρώτη συνέλευση του ΝΠΣ Βέροια. Πριν από αυτήν, θέλω να πω και δεν είναι κρυφό, ότι είχα συναντηθεί με τον κ. Αχιλλέα Μπίκα και είχαμε μιλήσει μαζί. Απόρησα γιατί να συνεχίσω τη σύμπραξη με τον Εορδαϊκό και να μην το κάνω με τη Βέροια… όλοι Βέροια είμαστε. Προς τιμήν του ο κ. Μπίκας μου έκανε την πρόταση να συμμετάσχω στο ΔΣ της Βέροιας, να φέρουμε και κάποιους παίκτες, με κάποιους ανθρώπους που ήταν παρόντες και μου είχαν παρουσιάσει μια λίστα… Μιλάω για τον κ. Κώστα Μπίκα, για τον κ. Ανθυμιάδη, τον κ. Αδαλόγλου, που ήταν στη συνάντηση και είχαμε καταλήξει ότι θα έρθουν οι παίκτες που θα ήθελε ο προπονητής. Όλα αυτά, πριν την πρώτη γενική συνέλευση. Ήμουν μέσα στην τρελή χαρά γιατί θα έμπαινα στη Βέροια, θα βοηθούσα την ομάδα με όποιο αξίωμα μου δίνανε και θα κρατούσαμε και την Αγία Μαρίνα στο τοπικό με παιδιά από τα τμήματα υποδομών. Δύο μέρες αργότερα έγινε η ενημέρωση ότι η οικογένεια Μπίκα αποχωρεί από το ποδόσφαιρο.

διαβάστε τη συνέχεια στο SportsFan

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected