Κατηγορίες
Αθλήματα

Ακόμα ένας WTA 125 τελικός στο διπλό για την Γραμματικοπούλου!

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Άννα Σίσκοβα επικράτησαν στον ημιτελικό της Παρασκευής των  Ιρίνα Χρομάτσεβα και Βαλερίγια Στράκχοβα με 6-2, 7-6(7), μετά από μια ώρα και 43 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά WTA 125 Tiriac Foundation Trophy που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Ρουμανία. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, αυτός θα είναι ο 4ος τελικός καριέρας στο διπλό, για την Ελληνίδα τενίστρια σε 125άρι τουρνουά και ο 3ος φετινός μετά από τους δύο σε Μπάρι και Μπαρανκίγια (Αύγηουσ το οποίο και κατέκτησε έχοντας ως παρτενέρ τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ. 

Γραμματικοπούλου και Σίσκοβα δέχθηκαν break με το καλησπέρα (1-0), όμως απάντησαν με ένα σερί 5 games (3 breaks) κάνοντας το 5-1 και αμέσως μετά έκλεισαν το 1ο set με 6-2. Στο 2ο set το ελληνορωσικό δίδυμο έκανε τα εύκολα…δύσκολα καθώς προηγήθηκε με 5-1 με τις Χρομάτσεβα και Στράκχοβα να παίρνουν πίσω και τα 2 breaks ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου μάλιστα είχαν και set-point (6/5), όμως Γραμματικοπούλου και Σίσκοβα κατάφερα να πάρουν τους 4 από τους τελευταίους 5 πόντους κατακτώντας τη νίκη και σφραγίζοντας την πρόκριση στον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Αντζέλικα Μορατέλι και Καμίλα Ροζατέλο, ο οποίες με τη σειρά τους επικράτησαν των Αντρέα Μίτου (Ρουμανία) και Φανί Στόλαρ (Ουγγαρία) με 6-3, 6-4. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected