Κατηγορίες
Διάφορα

Χωρίς καύσιμα τα χωριά – Πρόσθετος πονοκέφαλος για το Πήλιο

Με τους φόβους ότι η τιμή των καυσίμων θα φτάσει στα περσινά επίπεδα – ρεκόρ, αλλά και ότι η κίνηση στα πρατήρια θα αργήσει να επανέλθει λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη τη Μαγνησία βαδίζουν οι πρατηριούχοι σε ολόκληρο τον Νομό Μαγνησία, σύμφωνα με το taxydromos.gr

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Μαγνησία, είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπούν από την αλυσίδα ανεφοδιασμού καυσίμων τα χωριά του Νότιου και Ανατολικού Πηλίου και να μην υπάρχει, ακόμη και σήμερα, δυνατότητα εφοδιασμού.

Εδώ και μέρες αναγκαζόμαστε, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να εφοδιαζόμαστε από την Αθήνα, αντί της Θεσσαλονίκης που είναι πιο κοντά. Υπήρξε, σαφώς, πρόβλημα και όταν ήταν κλειστό και το ρεύμα προς Αθήνα, αλλά τότε και τα δικά μας πρατήρια δεν λειτουργούσαν.

«Γίνεται ένας χαμός. Επικρατεί πανικός» αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου (φωτ) και προσθέτει ότι η κατάρρευση του οδικού δικτύου σε περιοχές του Πηλίου επηρέασε σημαντικά, ως αναμενόταν, και την κυκλοφορία των καυσίμων.

«Στο ανατολικό Πήλιο δεν υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης πετρελαιοφόρου οχήματος, με αποτέλεσμα τα πρατήρια να παραμένουν χωρίς καύσιμα εδώ και τόσες ημέρες. Στο νότιο Πήλιο, που η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, πηγαίνουν μικρά οχήματα, καθώς η γέφυρα στα Καλά Νερά δεν επιτρέπει τη διέλευση μεγάλων φορτηγών και έχει γίνει ένας σχετικά μικρός ανεφοδιασμός στα πρατήρια» εξηγεί η κ. Κοντοχρήστου.

Η ίδια τονίζει ότι λόγω της κλειστής εθνικής οδού, τα πρατήρια του Βόλου αναγκάζονται να εφοδιάζονται από τα διυλιστήρια στην Αθήνα μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το κόστος.

«Εδώ και μέρες αναγκαζόμαστε, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να εφοδιαζόμαστε από την Αθήνα, αντί της Θεσσαλονίκης που είναι πιο κοντά. Υπήρξε, σαφώς, πρόβλημα και όταν ήταν κλειστό και το ρεύμα προς Αθήνα, αλλά τότε και τα δικά μας πρατήρια δεν λειτουργούσαν. Υπήρχαν πρατήρια τα οποία ξέμειναν από καύσιμο, αλλά ο ανεφοδιασμός ήρθε γρήγορα» εξηγεί η κ. Κοντοχρήστου προσθέτοντας ότι λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν κάποιες ζημιές σε πρατήρια της περιοχής, ακόμη και στον Βόλο, αλλά τίποτα σε σχέση με το μέγεθος της συνολικής καταστροφής που υπέστη ο νομός.

Η κ. Κοντοχρήστου αναφέρθηκε, επίσης, και στην κινητικότητα στην αγορά, που όπως τόνισε, είναι πολύ χαμηλή, λόγω της πρόσφατης τραγωδίας. «Ο κόσμος δεν έχει ψυχολογία. Δεν είναι στις άμεσες ανάγκες του να «φουλάρει» το αμάξι. Υπάρχουν άτομα, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν και των οποίων τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν. Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, όπως και εμείς» διευκρινίζει.

Ωστόσο, ενώ ολόκληρος ο νομός προσπαθεί να επανέλθει μετά το φονικό πέρασμα, η τιμή του βαρελιού παρουσίασε νέα αύξηση, με το ποσοστό αύξησης στη διάρκεια του τελευταίου μήνα να αγγίζει το 20%.

«Έρχονται νέες αυξήσεις, δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Αυτή τη στιγμή η μέση τιμή στον νομό Μαγνησίας είναι στα 2,04 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και στα 1,85 ευρώ για το πετρέλαιο. Φοβόμαστε μη φτάσει στα επίπεδα του περσινού καλοκαιριού, που ήταν τιμές ρεκόρ για τα καύσιμα» επισημαίνει η κ. Κοντοχρήστου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected