Κατηγορίες
Διάφορα

Τα “κοράκια” εμφανίστηκαν : Αγοράζουν πλημμυρισμένα αυτοκίνητα και τα πωλούν σαν μεταχειρισμένα αλλάζοντας τον αριθμό πλαισίου (vid)

Μετά την καταστροφή έρχονται τα «κοράκια». Κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έχουν ήδη φτάσει στα πλημμυρισμένα χωριά και αναζητούν αυτοκίνητα που έχουν βουλιάξει μέσα στο νερό και δεν είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές.

Όπως αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής – εξειδικευμένος στο ρεπορτάζ αυτοκινήτου – τα μέλη των κυκλωμάτων πλησιάζουν τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που βρίσκονται έτσι κι αλλιώς σε απόγνωση και τους προτείνουν ένα ευτελές ποσό για την αγορά του οχήματος. Στη συνέχεια μεταφέρουν το αυτοκίνητο σε αμφιβόλου ποιότητας συνεργεία, όπου γίνεται υποτυπώδης επισκευή και καλό πλύσιμο και στη συνέχεια το αυτοκίνητο «βγαίνει» στην αγορά των μεταχειρισμένων ως εξαιρετική ευκαιρία.

Όπως επισημαίνει ο Γ. Ανδρής όταν οι βλάβες ξεκινήσουν να βγαίνουν έχει περάσει ήδη ένα 8μηνο και ο νέος ιδιοκτήτης απλά «κλαίει» τα λεφτά του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P