Κατηγορίες
Διάφορα

Να τα λέμε τα πράγματα όπως είναι : Η Ελλάδα είναι σε μόνιμο πένθος. Ποιοι ήταν οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη (vid)

Για το δυστύχημα στη Λιβύη όπου πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής σκοτώθηκαν μίλησε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εχθές το πρωί έφτασε το C-130 στη Λιβύη με το γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, και τους τρεις μεταφραστές εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας. Μαζί τους ήταν ένα άτομο μεικτής οικογένειας καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής.

Στη συνέχεια, η αποστολή αναχώρησε από το αεροδρόμιο προς την Ντέρνα μεταφέροντας το κοντέινερ με την ανθρωπιστική βοήθεια. Τα μέλη της αποστολής συνοδεύονταν από δύο οχήματα του λιβυκού στρατού.

Σύμφωνα με τον κ. Σαγιάνο λόγω του ότι η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλη της ελληνικής αποστολής πέρασαν μέσα από βουνά και χωριά. Στο χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε, η οικογένεια που επέβαινε στο επιβατικό όχημα απανθρακώθηκε καθώς και τα πέντε άτομα που βρίσκονταν μπροστά αριστερά στο λεωφορείο. Ο κ. Σαγιάνος έκανε λόγο για «ατύχημα».

Ποιοι ήταν οι τρεις νεκροί στρατιωτικοί στη Λιβύη

Δύο νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός ήταν τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στο φρικτό τροχαίο στη Λιβύη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το protothema.gr.

Απαντώντας στις φήμες που κυκλοφορούσαν στα social media ότι πιθανότατα το δυστύχημα δεν οφείλεται σε τροχαίο, οι ίδιες πηγές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος. Μάλιστα, όπως λένε, ο Λίβυος οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε μαζί του πέντε μέλη της οικογένειας του. Από τους έξι επιβαίνοντες στο φορτηγό σκοτώθηκαν οι τρεις.

Το λεωφορείο με τους Έλληνες στρατιωτικούς ήταν μέρος μικρής φάλαγγας με ένα τζιπ να προπορεύεται και ένα να ακολουθεί το πούλμαν με τους 19. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός του μοιραίου φορτηγού έσπασε τον σχηματισμό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected