Κατηγορίες
Αθλήματα

Γουαδαλαχάρα: Επιστροφή στις νίκες για Σάκκαρη (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε 79 λεπτά για να επικρατήσει της Αυστραλής και Νο157 του κόσμου Στορμ Χάντερ με 6-2, 6-4 εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο στη Γουαδαλαχάρα επιστρέφοντας παράλληλα στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, η περσινή φιναλίστ του τουρνουά έδειξε συνέπεια από τη θέση του service κερδίζοντας το 74% των πόντων πίσω από το πρώτο (25/34), είχε 20 winners και 17 αβίαστα λάθη, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 4/5 break-points. 

Σημείο-κλειδί ήταν η ανατροπή στο 2ο set εκεί όπου με ένα σερί 12-2 πόντων κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της επιστρέφοντας από το 2-4 για να φτάσει στη νίκη στα 2 sets. 

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Νο9 του κόσμου, η οποία επιτέθηκε στο δεύτερο service της Χάντερ (2/11) φτάνοντας γρήγορα σε break και σε συνδυασμό με δύο εύκολα holds πήρε προβάδισμα με 3-0. 

Κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι με μόλις 6 αβίαστα λάθη, η Σάκκαρη στη συνέχεια βρήκε ένα ακόμα break με το οποίο έκλεισε το 1ο set σε 35 λεπτά κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο σκέλος της αναμέτρησης η Χάντερ βρήκε το πρώτης break στο παιχνίδι, μετά από το μοναδικό κακό service-game της Σάκκαρη στην αναμέτρηση, το οποίο και εξαργύρωσε στη συνέχεια παίρνοντας προβάδισμα με 2-0. 

Η Σάκκαρη μείωσε αμέσως μετά σε 2-1 σβήνοντας ωστόσο break-point της Αυστραλής, που λίγο αργότερα προηγήθηκε με 4-2, αλλά και με 0/30 στο 7ο game. Αυτό ήταν το σημείο ανάκαμψης της Σάκκαρη που με 9 σερί πόντους όχι μόνο κράτησε το service της (4-3), αλλά αμέσως μετά με ένα επιβλητικό break (love-game) ισοφάρισε σε 4-4.

Με την Χάντερ να “γεμίζει” και πάλι λάθη και την Σάκκαρη να βρίσκει και πάλι ρυθμό, η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κατακτήσει και τα επόμενα 2 games με hold και break, φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης την Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι που με τη σειρά της κέρδισε την Ισπανίδα Κριστίνα Μπούκσα με 6-1, 6-2 σε 69 λεπτά. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected