Κατηγορίες
Αθλήματα

Γουαδαλαχάρα: Με περίπατο στα προημιτελικά η Σάκκαρη (vid)

H Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις 66 λεπτά για να επικρατήσει της Καμίλα Τζόρτζι και με το επιβλητικό 6-2, 6-2 σφράγισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του WTA 1000 στη Γουαδαλαχάρα σημειώνοντας τη 2η σερί νίκη της. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, η περσινή φιναλίστ, που έφτασε τους 12 προημιτελικούς καριέρας σε WTA 1000 και 3ο φέτος μετά το Indian Wells και το Madrid Open, έκανε ένα σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι, τελειώνοντας την αναμέτρηση με μόλις 11 αβίαστα λάθη και 8 winners, ενώ παράλληλα, όπως και στην πρεμιέρα της με την Χάντερ, ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break έχοντας 6/8. 

Από την άλλη η Τζιόρτζι βρέθηκε σε τραγική μέρα με μόλις 56% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service, στο δεύτερο είχε 17% (4/23), ενώ “γέμισε’ λάθη και στα 2 sets ολοκληρώνοντας το ματς με 29 συνολικά και 5 winners.

Ακριβώς αυτό το στοιχείο εκμεταλλεύτηκε η Σάκκαρη, η οποία με 2 break και 3 holds πήρε προβάδισμα με 5-0 στο 1ο set, με την Τζιόρτζι να μειώνει σε 5-2 παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο χαμένα της service.

Η Ιταλίδα μάλιστα προηγήθηκε με 40/0 στο επόμενο game έχοντας την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο, με την Σάκκαρη όμως να παίρνει τους επόμενους 5 πόντους φτάνοντας και σε 3ο break και με 6-2 να κλείνει το set κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Τζιόρτζι ξεκίνησε με break και hold παίρνοντας προβάδισμα με 2-0, όμως από εκεί και πέρα η Σάκκαρη με 6 σερί game και 3 breaks κατάφερε να φτάσει σε μια εύκολη νίκη, μπαίνοντας στην 8άδα. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, την Κολομβιανή και Νο180 του κόσμου, Εμιλιάνα Αράνγκο, η οποία μετά από τις Ποταπόβα και Στίβενς, κέρδισε και την Αμερικανίδα Τέιλορ Τάουνσεντ με 7-5, 1-6, 6-4 μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση στον πρώτο προημιτελικό σε 1000άρι στην καριέρα της. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected