Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Παναθηναϊκός έφερε στις μνήμες τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, 2-0 τη Βιγιαρεάλ! (vids)

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά μπροστά σε 57.000 φίλους του στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό!

Οι “πράσινοι” έριξαν στα…σχοινιά τη Βιγιαρεάλ, έχοντας εξαιρετική εικόνα και στα 90 λεπτά του αγώνα, φανερώνοντας από το πρώτο παιχνίδι τις διαθέσεις τους στους ομίλους του Europa League.

Το πρώτο ημίχρονο είχε τον Παναθηναϊκό στο επίκεντρο, με υψηλή πίεση και τον Φώτη Ιωαννίδη να… ματώνει αντίπαλα δίχτυα. Στο δεύτερο μισό, οι Ισπανοί έγιναν πιο επιθετικοί και πίεσαν σε όλο το γήπεδο, όμως αυτό δεν επηρέασε τον Παναθηναϊκό και με τον Σπόραρ έκανε το 2-0 για να «κλειδώσει» ένα σπουδαίο τρίποντο στον όμιλο.

Το φιλμ

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες αναζητούσαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, με την κατοχή να είναι μοιρασμένη. Ο Παναθηναϊκός από μεριάς του, πίεσε πολύ ψηλά στο τερέν.

Ένα κερδισμένο κόρνερ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν η αφορμή για την πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων, με τον Μπερνάρντ να εκτελεί και τον Μπάρτ Σένκεφελντ να πηδάει πιο ψηλά από όλους, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Η στιγμή της Βιγιαρεάλ ήρθε στο 13ο λεπτό, με μια ομαδική ανάπτυξη από τον άξονα και αριστερά, με μοναδικό απόκτημα από τη φάση ένα κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Με μια αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Μοράλες έφυγε στο ελεύθερο γήπεδο, έκοψε την μπάλα στην περιοχή και επιχείρησε ένα σουτ από το ύψος τους πέναλτι αστόχησε, εκτελώντας άσχημα τη μπάλα στο 18’.

Στο 20ο λεπτό μετά από πολύ όμορφη ομαδική συνεργασία των «πράσινων», ο Παλάσιος βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και από δύσκολη θέση εκτέλεσε, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική μεριά των διχτύων, από τα δεξιά.

Καλές προυποθέσεις για γκολ έβαλε ο Παναθηναϊκός στο 36’, με τον Παλάσιος από τα δεξιά να αναπτύσσεται, να συνεργάζεται με τον Μπερνάρντ και τον Μαντσίνι, όμως η πάσα του τελευταίου, βρήκε τον Αργεντινό σε θέση οφσάιντ.

Η επιθετική διάθεση του Παναθηναϊκού, απέδωσε καρπούς στο 39ο λεπτό, με τον Κώτσιρα να βρίσκει μια πολύ ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Βιγιαρεάλ, με τον Ιωαννίδη να την αντιλαμβάνεται πολύ νωρίς και με ένα σκαφτό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα και έκανε το 1-0.

Η Βιγιαρεάλ στην έναρξη του δεύτερου μισού ανέβασε τις γραμμές της, ούσα πίσω στο σκορ, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε μια αντεπίθεση με τον Μλαντένοβιτς να βρίσκει τον Ιωαννίδη με μια 40άρα μπαλιά. Ο Έλληνας φορ υποδέχτηκε εξαίσια την μπάλα, άδειασε τον Γκάμπια, αλλά ο Μαντί τον πρόλαβε λίγο πριν εκτελέσει από θέση τετ-α-τετ στο 50’.

Μια ακόμη φάση διαρκείας για τους γηπεδούχους πραγματοποιήθηκε δύο λεπτά αργότερα, με τον Παλάσιος να έχει τον χώρο και τον χρόνο και από τα όρια της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε ένα σουτ, το οποίο απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ, ο Μαντσίνι πήρε του ριμπάουντ και σούταρε όμως η άμυνα απομάκρυνε.

Καλή στιγμή είχε και ο Γιώννης Κώτσιρας στο 62ο λεπτό, με τον ασσίστερ του πρώτου γκολ να κερδίζει μέτρα με την μπάλα στα πόδια από τον άξονα, πάτησε περιοχή, σούταρε από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός στο 78ο λεπτό ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο, με τον Αντράζ Σπόραρ να κινείται έξω από την περιοχή των Ισπανών και να εκτελεί ένα φιλόδοξο σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, όπου με την βοήθεια της δεξιάς δοκού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και το 2-0 έγινε πραγματικότητα.

Το… κερασάκι στην τούρτα δεν κατάφερε να βάλει ο Βιλένα στο 90ο λεπτό, επιχειρώντας ένα σουτ στο σπριντ, που κατέληξε άουτ για πολύ λίγο.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σένκενφελντ, Τσέριν, Πέρεθ (76′ Αράο), Μαντσίνι (68′ Βιλένα), Παλάσιος (88′ Αϊτόρ), Μπερνάρ (76′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (69′ Σπόραρ)

Βιγιαρεάλ (Πακετά) : Ρέινα, Πεντράθα, Φεμένια, Γκάμπια, Μαντί, Μοράλες (77′ Μπαένα), Ντένις Σουάρεθ (30′ λ.τ. Πίνο), Κομεσάνια (61′ Παρέχο), Καπουέ, Μπρένετον (61′ Σέρλοθ), Τιγκουέρος (61′ Μορένο)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected