Κατηγορίες
Διάφορα

Ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός : Κορκόδειλοι βοήθησαν σκύλο που έπεσε σε λίμνη!

Σε ένα αξιοσημείωτο και συγκινητικό περιστατικό στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας, μια απροσδόκητη πράξη συμπόνιας εκτυλίχθηκε μεταξύ ενός σκύλου και μια αγέλη κροκοδείλων, αψηφώντας τις συμβατικές προσδοκίες στο ζωικό βασίλειο.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας αδέσποτος σκύλος, που έτρεχε να ξεφύγει από μια αγέλη άγριων σκύλων, βρέθηκε σε επικίνδυνη κατάσταση, καθώς βούτηξε σε ένα ποτάμι που κατοικείται από τρεις κροκόδειλους. Τυπικά, ένα τέτοιο σενάριο θα σήμαινε κίνδυνο για τον σκύλο, με τους κροκόδειλους έτοιμους να επιτεθούν. Ωστόσο, αυτό που συνέβη ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Σε μια εκπληκτική επίδειξη ενσυναίσθησης, δύο από τους κροκόδειλους του βάλτου επέλεξαν να μην επιτεθούν στον ευάλωτο σκύλο, αλλά αντίθετα χρησιμοποίησαν το ρύγχος τους για να τον σπρώξουν και να τον οδηγήσουν σε ασφαλές μέρος. Εξασφάλισαν ότι ο σκύλος απομακρύνθηκε από την όχθη του ποταμού, όπου τον περίμενε η αγέλη των σκύλων που γαύγιζε.

Οι ειδικοί και οι επιστήμονες ήταν γοητευμένοι από αυτή την εξαιρετική συμπεριφορά. Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Journal of Threatened Taxa, σημείωσαν ότι οι κροκόδειλοι φάνηκε να βοηθούν ενεργά τον σκύλο, παρόλο που είχαν την ευκαιρία να τον κατασπαράξουν. Οι ενέργειές τους υπονοούσαν ότι η ορμή της πείνας τους ήταν κατά κάποιο τρόπο απούσα, επιτρέποντάς τους να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια του σκύλου.

Αν και οι ακριβείς λόγοι πίσω από αυτή τη συμπεριφορά παραμένουν ασαφείς, οι επιστήμονες προτείνουν ότι θα μπορούσε να παίζει ρόλο η συναισθηματική ενσυναίσθηση. Η συναισθηματική ενσυναίσθηση επιτρέπει σε ένα είδος να βιώνει συναισθήματα για ένα άλλο, και παρόλο που δεν έχει μελετηθεί εκτενώς στους κροκόδειλους του βάλτου, αποτελεί μια πιθανή εξήγηση για τις ενέργειές τους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected