Κατηγορίες
Αθλήματα

ΤΕΡΑΣΤΙΑ εμφάνιση και τελικό στη Γουαδαλαχάρα η Σάκκαρη! (vid)

Η ασταμάτητη Μαρία Σάκκαρη δεν “είδε” καν την Νο11 του κόσμου Καρολίν Γκαρσία και με το επιβλητικό 6-3, 6-0 μέσα σε 70 λεπτά  επιστρέφοντας στον τελικό της Γουαδαλαχάρα και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η περσινή φιναλίστ , η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στον 9ο τελικό στην καριέρα της (1-7), δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Γκαρσία, από την οποία απειλήθηκε μόλις σε 2 games στον ημιτελικό και παίζοντας με συνέπεια, συγκέντρωση, αλλά και βγάζοντας στο court και πάλι ένα επιθετικό τένις κατάφερε να φτάσει σε μια ακόμη άνετη νίκη αυτήν την εβδομάδα. 

Η Σάκκαρη έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι κάνοντας μόλις 7 αβίαστα λάθη (20 η Γκαρσία), αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας ήταν η συνέπεια που έδειξε και πάλι στο service της σβήνοντας και τα 4 break-points της Γκαρσία και παραχωρώντας 17 πόντους, την ίδια ώρα που η Γαλλίδα περνούσε μόλις 47% στο πρώτο service και έχοντας μόλις 33% στο δεύτερο (8/24). 

Με 81% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (17/21) και σβήνοντας το μοναδικό break που αντιμετώπισε, η Σάκκαρη έκανε ένα ακόμα πάρτι σε 1ο set στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, βρίσκοντας break στο 4ο game (3-1) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας προβάδισμα με 4-1. 

Από εκείνο το σημείο και μετά η Σάκκαρη έφτασε σε εύκολους πόντους στο service της, ενώ αντίθετα η Γκαρσία “μάτωνε” για να φτάσει σε hold με αποτέλεσμα η Ελληνίδα τενίστρια να τελειώσει το 1ο set σε 36 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 στον ημιτελικό, έχοντας μόλις 3 αβίαστα λάθη. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Σάκκαρη συνέχισε να σερβίρει με συνέπεια, ενώ από την άλλη πλευρά του court η Γκαρσία έπαιρνε μόλις 2 πόντους από το πρώτο service (2/5) και 3 από το δεύτερο (3/13) αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα στο να βρει πρώτο service (28%).

Στο μοναδικό σημείο του set που η Σάκκαρη απειλήθηκε στο service της ήταν όταν τα πράγματα είχαν ουσιαστικά τελειώσει, με βάση την εικόνα του αγώνα, με την Ελληνίδα τενίστρια να επιστρέφει από το 15/40 και σβήνοντας συνολικά 3 break-points να φτάνει στο 4-0 για να ακολουθήσουν ακόμα ένα break κι ένα hold σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα και Νο111 του κόσμου, Καρολάιν Ντόλχαϊντ η οποία νωρίτερα κέρδισε τη συμπατριώτισσά της Σοφία Κένιν με 7-5, 6-3. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected