Κατηγορίες
Αθλήματα

Το σήκωσε η Σάκκαρη στη Γουαδαλαχάρα! (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη τα κατάφερε! Μετά από περίπου 4,5 χρόνια η Ελληνίδα τενίστρια κατακτά τον 2ο τίτλο και τον μεγαλύτερο στην καριέρα της επικρατώντας στον τελικό της Γουαδαλαχάρα της Αμερικανίδας και Νο111 του κόσμου, Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ με 7-5, 6-3 μετά από μια ώρα και 42 λεπτά.

Ξεπερνώντας ακόμα και το λογικό άγχος της η Νο9 του κόσμου και από την Δευτέρα Νο6 η Σάκκαρη με αυτόν τον τίτλο μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης στα τελικά της WTA κάνοντας ένα μεγάλο come-back καθώς θυμίζουμε ότι είχε βρεθεί ακόμα και στο Νο19 του race.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Σάκκαρη τελείωσε την αναμέτρηση με τα περασμένα πρώτα service να ξεπερνά το 60% (63%), με τους κερδισμένους πόντους να φτάνουν το 70% (28/40), με εξαιρετικές επιστροφές (45%), ενώ παράλληλα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις 4 από τις 11 ευκαιρίες για break που ήταν αρκετές για να της δώσουν τον τίτλο.

Ο τελικός ξεκίνησε με τα δύο service να δέχονται πίεση, την Σάκκαρη να φτάνει στο πρώτο break-point του αγώνα, την Ντόλεχαϊντ στο πρώτο δύσκολο hold (1-0), για να ακολουθήσει ένα ακόμα δύσκολο κράτημα από την Σάκκαρη (1-1) η οποία επέστρεψε από το 0/30.

Με την Ντόλεχαϊντ να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό στο service της η Σάκκαρη βρήκε το πρώτο break του τελικού (2-1), το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια με ένα ακόμα δύσκολο hold παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 και λίγο αργότερα με 4-2.

Η Ντόλεχαϊντ απάντησε μειώνοντας αρχικά σε 4-3 και με το δικό της πρώτο break (love-game) ισοφάρισε σε 4-4, για να πάρει και πάλι προβάδισμα στο set με 5-4. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο 1ο set για την Αμερικανίδα, με την Σάκκαρη να κατακτά τα επόμενα 3 games φτάνοντας στο 7-5 και στο 1-0 σε 55 λεπτά.

Στο 2ο σκέλος του τελικού η Σάκκαρη απείλησε και πάλι στο πρώτο service-game της Ντόλεχαϊντ η οποία κράτησε και πάλι στο service της (1-0), με την Αμερικανίδα να πιέζει το service της Σάκκαρη στο 4ο game φτάνοντας σε break-point το οποίο η Ελληνίδα τενίστρια έσβησε ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο η Ντόλεχαϊντ το έκανε η Σάκκαρη βρίσκοντας break (3-2) το οποίο και εξαργύρωσε στη συνέχεια με love game παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου με 4-2.

Η πίεση στο service της Ντόλεχαϊντ συνεχίστηκε με την Αμερικανίδα να σβήνει ένα ακόμα break-point μειώνοντας σε 4-3, αλλά την Σάκκαρη να κρατάει την ψυχραιμία της στη συνέχεια και μετά από ένα ακόμα “γεμάτο” service-game να φτάνει στο 5-3 και στο ένα game μακριά από τον τίτλο, το οποίο και κατέκτησε με νέο επιβλητικό game σφραγίζοντας τον 1ο τίτλο στην καριέρα της σε WTA 1000.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected