Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Ισόπαλη στο φιλικό η Εθνική Νεανίδων

Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η Εθνική Νεανίδων στο δεύτερο φιλικό της εναντίον της Πολωνίας στο Municipal Stadium OCSiR της Οστρόντα, όπου οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να εντείνουν την αγωνιστική προετοιμασία τους ενόψει της 1ης προκριματικής φάσης του EURO WU19.

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με γκολ που σημειώθηκαν στο α’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 5’ από κοντινό πλασέ τής Γκούζικ και στο 31’ από πέναλτι της Τσαρούχα, το οποίο κέρδισε η Χαλατσογιάννη.

Η σύνθεση της Εθνικής :

Γρίβα, Κουκουλάκη, Ζάγκλη, Τσαρούχα, Φακίνου (46′ Νταρζάνου), Γιοβάνη (78′ Ασημίνου), Κωστοπούλου, Παντέρη (64′ Στεργιούλη), Μπριάνα (75′ Αεράκη), Λαζαράκη (70′ Βαλκάνη), Χαλατσογιάννη.

Την τελευταία της προπόνηση στο Βελιγράδι πριν τον αγώνα με τη Σερβία για τη 2η αγωνιστική (3ος όμιλος) του UEFA Women’s Nations League πραγματοποίησε η Εθνική Γυναικών. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, η Αθανασία Μωραΐτου και η Παναγιώτα Χατζηχαριστού μίλησαν για τον αγώνα (26/09, 20:00 ώρα Ελλάδος, Novasports start).

Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο pitch 1 του αθλητικού κέντρου της σερβικής ομοσπονδίας στη Στάρα Πάζοβα, στο οποίο θα διεξαχθεί το παιχνίδι, αυτή τη φορά σε καλύτερες καιρικές συνθήκες, χωρίς βροχή, σε αντίθεση με την προπόνηση της Κυριακής 24/09. Ο κ. Κατηκαρίδης είδε όλες τις ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής να προπονούνται κανονικά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα για τον αγώνα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, η μέσος Αθανασία Μωραΐτου και η γκολκίπερ Παναγιώτα Χατζηχαριστού προέβησαν σε δηλώσεις για το ματς με τη Σερβία.

Αλέξανδρος Κατηκαρίδης:
“Ο κάθε αγώνας εξετάζεται και αναλύεται διαφορετικά, εμείς τώρα θα εστιάσουμε στο πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη, κάτι που δεν καταφέραμε στο προηγούμενο ματς. Έτσι αφήνουμε πίσω την Πολωνία, με πρώτο μέλημα να ξεπεραστεί το ψυχολογικό μέρος και τα οποια ζητήματα προέκυψαν από το γεγονός ότι η καλή αγωνιστική συμπεριφορά δεν συνοδεύτηκε από ανάλογο αποτέλεσμα. Από κει και πέρα, αφού είδαμε τα σημεία βελτίωσης, βλέπουμε το τακτικό μέρος το οποίο θα προσαρμόσουμε στον αντίπαλο που έχουμε τώρα μπροστά μας. Σε αυτό το επίπεδο όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε, αντιθέτως θέλουμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολους αντιπάλους για να δούμε τί πρέπει να διορθώσουμε. Η Εθνική μας είναι πολύ καλή ομάδα, όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να έχουμε κατά νου είναι η λέξη ‘υπευθυνότητα’ και η συγκέντρωση στο αγωνιστικό πλάνο που αποδεδειγμένα έχει βγει μέχρι τώρα, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες και το…φινίρισμα. Πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτό, γιατί οι ικανότητες υπάρχουν. Οφείλουμε στον κόσμο που μας παρακολουθεί να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα”.

Αθανασία Μωραίτου:
“Όπως έχει φανεί στα τελευταία παιχνίδια, η Εθνική Ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και έχει κάνει βήματα προόδου. Στο προηγούμενο ματς, αυτό με την Πολωνία στην Αθήνα που ήταν και το πρώτο στο Women’s Nation League, δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Τώρα αντιμετωπίζουμε τη Σερβία, έναν επίσης πολύ δυνατό αντίπαλο και γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο. Ωστόσο εμείς θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και αν είμαστε συγκεντρωμένες στον στόχο και στο πλάνο του προπονητή μας πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να πάρουμε το αποτέλεσμα”.

Παναγιώτα Χατζηχαριστού:
“Περιμένω και θέλω η Ομάδα μας να παρουσιαστεί στο ματς με η Σερβία ακόμη πιο πεισμωμένη σε σχέση με το προηγούμενο. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμες να διεκδικήσουμε ό,τι δεν καταφέραμε να πετύχουμε απέναντι στην Πολωνία παρά την καλή εμφάνιση, χωρίς να παραβλέπω το γεγονός πως και η Σερβία είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Περιμένω με ανυπομονησία αυτό το ματς με την ελπίδα ενός καλού αποτελέσματος”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected