Διάφορα

Άδωνις Γεωργιάδης: “Στα εργοστάσια θα γίνει τσακωμός για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή” (vid)

Για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο και τις πληροφορίες περί κατάργησης 8ωρου κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ τονίζοντας πως «λέτε να είχα καταργήσει το 8ωρο και η Ελλάδα να ήταν όπως τώρα;» για να προσθέσει «αν πραγματικά καταργούσα το 8ωρο και είχαν κατεβεί σε διαδήλωση 8.000 – 10.000 εργαζόμενοι, θα είχαμε πραγματικά πρόβλημα ως κοινωνία»

Ο υπουργός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εξαιρετικά «φιλεργατικό» για να προσθέσει ότι η θεσμοθέτηση της κυριακάτικης εργασίας σε κλάδους βιομηχανίας «θα προσθέσει στους εργαζόμενους +115% του ημερομισθίου τους. Στα εργοστάσια θα γίνει τσακωμός για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή».

Ο κ. Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει το ωράριο εργασίας ωστόσο όπως είπε είναι «δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλέψει και σε άλλο εργοδότη» και αυτό είναι σύμφωνο με ευρωπαϊκή οδηγία. «Κανένας εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καταχρηστικά το δικαίωμα αυτό. Η επιθεώρηση εργασίας θα κάνει έλεγχο μέσω του Εργάνη».

Για τις συντάξεις υπογράμμισε ότι στον ΕΦΚΑ ήρθησαν τα μέτρα που ίσχυαν με τον covid και επανήλθε ο αρχικός τρόπος πληρωμής των συντάξεων.

Αναφορικά με την καταβολή των συντάξεων, είπε ότι υπάρχουν 32.000 εκκρεμείς που έχουν ξεπεράσει τις 90 ημέρες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected