Κατηγορίες
Διάφορα

Τέμπη: Βραβεύονται από το Βατικανό οι δύο φοιτητές που έσωσαν επιβάτες από το μοιραίο τρένο!

Από το Βατικανό θα βραβευθούν οι δύο Έλληνες φοιτητές που διέσωσαν επιβάτες του μοιραίου τρένου στα Τέμπη στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana.

Όπως αναφέρει το TheOpinion, στην ετήσια τελετή βράβευσης των Διεθνών Βραβείων Vexillum Giuseppe Sciacca, η οποία θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο στην Αula Magna, θα βραβευθούν τρεις Έλληνες, καθώς και ξένοι επιστήμονες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην επιστήμη και στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Κατά τη διάρκεια των βραβείων-θεσμό επιστήμης και πολιτισμού, παρουσία του Καρδινάλιου Ryamond Leo Burke, θα βραβευθούν ο Καθηγητής Παιδιατρικής -Ενδοκρινολογίας Γεώργιος Χρούσος με το Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης και οι φοιτητές Ανδρέας Αλικανιώτης και Άγγελος Τσιαμούρας για την προσφορά τους στη διάσωση επιβατών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Επιπλέον, θα βραβευθεί και ο εκλιπών Φώτης Πονηρός, ως δημιουργός έργων υψηλής κοσμηματοποιίας.

Ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης, καθώς και ο 19χρονος Άγγελος Τσιαμούρας, θα τιμηθούν με το βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι δύο φοιτητές επέβαιναν στο μοιραίο τρένο, το οποίο συγκρούστηκε με έτερη αμαξοστοιχία, στις 28 Φεβρουαρίου, με τραγικό απολογισμό το θάνατο 57 ανθρώπων.

Δείχνοντας ανιδιοτέλεια, διακινδυνεύοντας ακόμη και τις ζωές τους, κατάφεραν να σώσουν 26 ανθρώπους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected