Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Στους “16” απευθείας η Νίκη Βόλου, 1-3 στη Βάρδα

Η Νίκη Βόλου δυσκολεύτηκε στην Ηλεία αλλά πήρε τελικά το εισιτήριο για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς από την 5η φάση περνά χωρίς αγώνα.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου επικράτησε με 3-1 του Παμβουπρασικού στη Βάρδα, χάρη στα γκολ των Τζιώρα, Κρητικού και Κάσσου, ενώ ο Παπασπηλιόπουλος ήταν αυτός που στο 82′ μείωσε σε 1-2 για τον ΠΑΟΒ.

Πάντως, αν κάτι πρέπει να προβληματίσει ήταν ότι μετά τις αλλαγές στην άμυνα, η ομάδα της Θεσσαλίας φάνηκε να έχει αποσυντονιστεί στα μετόπισθεν, ενώ ίσως οι παίκτες να επέδειξαν και μία χαλαρότητα στο τελευταίο τέταρτο, έχοντας το πλεονέκτημα των δύο γκολ.

Το φιλμ

Στο 3’ ο Πολίτης, ενώ ήταν σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι δεν έκανε ούτε πάσα ούτε σουτ και επιχείρησε μία ντρίμπλα, αλλά ανακόπηκε.

Στο 5’ ο Λαθύρης έκλεψε και σούταρε από μακριά ψηλά πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 15’ δόθηκε πέναλτι υπέρ του Κάσσου με υπόδειξη του πρώτου βοηθού μάλιστα, που είδε ότι μετά τη σέντρα που πρόλαβε να κάνει μέσα στην περιοχή ο παίκτης της Νίκης, ο Παπασπηλιόπουλος ήταν απρόσεκτος και του πήρε τα πόδια, ανατρέποντας τον δεξιό μπακ των φιλοξενούμενων.

Ο Τζιώρας έστειλε στο 16’ τον τερματοφύλακα Βορύλλα από τα αριστερά και την μπάλα από τα δεξιά και έκανε έτσι νωρίς το 0-1.

Στο 34’ κι ενώ ο ΠΑΟ Βάρδας είχε ανέβει πιο ψηλά ο Πολίτης έβγαλε τη σέντρα για τον Τζιώρα, που αφύλακτος έκανε την κεφαλιά, ο Βορύλλας απέκρουσε και ο Κρητικός πήρε το ριμπάουντ και μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε.

Στο 37ο λεπτό ο Γαβριηλίδης σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή μετά από απόκρουση της άμυνας του ΠΑΟ Βάρδας, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια κόρνερ, αφού βρήκε σε σώμα αμυνόμενου σε μία πολύ καλή στιγμή για τη Νίκη.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το δεύτερο 45λεπτο για τη Νίκη, αφού στο 48’ ο Κρητικός μετά από ωραία ατομική προσπάθεια σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής και άψογο συρτό σουτ στην απέναντι γωνία σημείωσε το 0-2 και έδωσε από νωρίς την πρόκριση στους φιλοξενούμενους.

Ο Κρητικός μάλιστα στο 54’ είχε την ευκαιρία να κάνει και το 0-3 σε φάση τετ-α-τετ, αλλά έστειλε την μπάλα με σουτ στην αγκαλιά του Βορύλλα. Η φάση είχε ξεκινήσει από κλέψιμο του Τζιώρα και συνεχίστηκε με πάσα στον Κρητικό του Παναγιωτίδη, ο οποίος λίγο νωρίτερα, στο 49’ είχε ένα αξιόλογο σουτ λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Εύκολο ήταν το μπλοκάρισμα του Γκαραβέλη στο 61’ στο σουτ εκτός περιοχής του Μικελάτου, ενώ στο 71’ το μακρινό δεξί σουτ του Μπίσα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης ήλεγχε.

Στο 72ο λεπτό, ο Λίταινας έκλεψε μετά τη λανθασμένη πάσα του Βορύλλα, μπήκε στην περιοχή και μετά από ντρίμπλα βρέθηκε στο τετ-α-τετ, αλλά μπερδεύτηκε και έδωσε την ευκαιρία του ΠΑΟ Βάρδας να πέσει και να μπλοκάρει.

Στο 75’ πάλι οι δύο παίκτες ήταν πρωταγωνιστές, με τον Λίταινα να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Βορύλλα να μπλοκάρει, ενώ στο 77’ από ανεπίτρεπτο λάθος στην άμυνα της Νίκης, η φάση τελείωσε με το σουτ του Μπίσα μέσα από την περιοχή, το οποίο ήταν πολύ άστοχο.

Στο78’ σε κενή εστία αστόχησε ο Κρητικός από απόκρουση του Βορύλλα σε σουτ του Τοπαλίδη, με τη Νίκη να χάνει ένα σίγουρο γκολ, για να τελειώσει μία και καλή το παιχνίδι με ένα τρίτο τέρμα.

Ακολούθησε στο 80’ το σουτ εκτός περιοχής πάλι του Μπίσα, αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ μετά το κόρνερ ο Λιόσης από θέση βολής έκανε το σουτ, αλλά δεν είχε πολλή δύναμη και μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

Στο 82’ ωστόσο έγινε η ζημιά. Ο Παπασπηλιόπουλος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από φάουλ του Μαστραντωνάκη από τον άξονα και κακή πρώτη απόκρουση στον αέρα από την άμυνα της Νίκης έκανε το 1-2. Το γκολ του αμυντικού του ΠΑΟ Βάρδας έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο ματς, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να συνεχίσουν την πίεσή τους.

Όμως, οι παίκτες της Νίκης έδειξαν και πάλι σοβαρότητα, δεν δέχθηκαν φάσεις κι αφού πρώτα στο 91’ ο Πέττας νικήθηκε από τον Βορύλλα, που απέκρουσε σε κόρνερ, στο 93’ ήρθε ο Πασχάλης Κάσσος με προβολή στην αριστερή γωνία μετά τη συρτή σέντρα του Τοπαλίδη να γράψει το τελικό 1-3 και να σιγουρέψει επιτέλους την πρόκριση στους 16 για τη Νίκη.

Μάλιστα ο σκόρερ του τρίτου τέρματος της βολιώτικης ομάδας είχε ένα λεπτό μετά τετ-α-τετ και για ένα ακόμη δικό του γκολ, αλλά η μπάλα στο δυνατό σουτ που επιχείρησε απέναντι από τον Βορύλλα πέρασε πάνω από την εστία στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

ΠΑΟ Βάρδας (Δημήτρης Φωτόπουλος): Βορύλλας, Διονυσόπουλος, Θεοφάνης (74’ Τσεκούρας), Κοτσώνης, Παπασπηλιόπουλος, Λιόσης, Κούστα, Μαστραντωνάκης, Μπίσα, Πλαστουργός (46’ Μικελάτος-84’ λ. τρ. Τρομπούκης), Λαθύρης

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Στίκας, Ανδρέου (56’ Μπαχανάκ), Αναστασίου (68’ Ναά), Κυριακίδης, Γαβριηλίδης (56’ Λίταινας), Παναγιωτίδης, Πολίτης (56’ Τοπαλίδης), Κρητικός, Τζιώρας (75’ Πέττας).

*Magnesianews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected