Διάφορα

Εμφανίστηκε ολοζώντανος ο “νεκρός” Ρώσος ναύαρχος που το Κίεβο “σκότωσε” στην Σεβαστούπολη (vid)

Ο Βίκτορ Σοκόλοφ, διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας φαίνεται ολοζώντανος σε νέα σύσκεψη του Κρεμλίνου.

Μία ημέρα αφότου η διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας (SSO) ανέφερε πως ο Ρώσος ναύαρχος Βίκτορ Σοκόλοφ ήταν ένας από τους αρκετούς αξιωματούχους που σκοτώθηκε στην επίθεση με πυραύλους κρουζ της 22 Σεπτεμβρίου στο διοικητήριο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, ο Ρώσος διοικητής εθεάθη ολοζώντανος σε χθεσινή συνάντηση που οργάνωσε ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Η ουκρανική διοίκηση ανέφερε πως θα επεξεργαστεί ξανά την αρχική της αναφορά, ακόμη όμως δεν παραδέχτηκε το λάθος της.

Όπως αναφέρει το pentapostagma, όσο ο Σοϊγκού μιλούσε για την τωρινή κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία, ο Σοκόλοφ εμφανίστηκε σε βιντεοδιάσκεψη κατά τη διάρκεια συνάντησης ανώτατων του ρωσικού υπουργείου άμυνας στη Μόσχα. Στην εικόνα που δημοσίευσε το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας στο Telegram, ο Σοκόλοφ φαίνεται στο κάτω αριστερά πλαίσιο, δηλαδή ακριβώς κάτω από τον Σοϊγκού.

Στο επεξεργασμένο βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε αρχικά στο κανάλι Telegram της ρωσικής κρατικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας RIA Novosti, ο Σοκόλοφ φαίνεται τουλάχιστον δύο φορές. Στα πρώτα 2 δευτερόλεπτα του βίντεο και στα 56 δευτερόλεπτα.

Η αμερικανική σελίδα The War Zone, η οποία μεταδίδει την είδηση στο δικό της κοινό, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη χρονική στιγμή που καταγράφηκε το ρωσικό βίντεο, ωστόσο η διάσημη αμερικανική εφημερίδα The New York Times σημείωσε πως «υπάρχει μία σφραγίδα ημερομηνίας στο σύντομο βίντεο, η οποία γράφει 26 Σεπτεμβρίου και συμπίπτει με την περιγραφή του βίντεο».

Μετά την εμφάνιση του εν λόγω υλικού από το Κρεμλίνο, η διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας ανέφερε πως θα «επεξεργαστούν καλύτερα» τις πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του Σοκόλοφ.

Η νέα αναφορά του ουκρανικού τμήματος αναφέρει «μιας και οι Ρώσοι έσπευσαν να δημοσιεύσουν μία απάντηση με τον αναφερόμενο ζωντανό Σοκόλοφ, οι μονάδες μας επεξεργάζονται τις πληροφορίες. Αυτό θα συμβεί εντός της διαδικασίας συγκέντρωσης δεδομένων ως αποτέλεσμα της επιχείρησης».

loading...
error: Protected