Κατηγορίες
Διάφορα

Αρκαλοχώρι, δύο χρόνια μετά τον σεισμό : Χωρίς αποζημιώσεις και κατασχέσεις στους πληγέντες (vid)

Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα, ακούμε μόνον υποσχέσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κώστας Γκαντάτσιος, Πρόεδρος Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας Κρήτης.

Οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον σεισμό του 2021 δίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Από τους 8000 φακέλους έχουν κατατεθεί, με δικά μας έξοδα μηχανικών, περίπου οι 2000 και από αυτούς έχουν εγκριθεί μόνον 29, τόνισε ο κ. Γκαντάτσιος.

Από τα 800 κτίρια που επλήγησαν έχουν κατεδαφιστεί μόνον τα 96, πρόσθεσε και αυτή τη στιγμή έχουμε 600 κατοίκους να ζουν σε κοντέινερ αλλά και τρία σχολεία να λειτουργούν επίσης σε κοντέινερ. Πολύ φοβάμαι ότι και οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θα έχουν παρόμοια αντιμετώπιση από την Πολιτεία, επισήμανε ο κ. Γκαντάτσιος λέγοντας ότι χρειάζεται να θεσμοθετηθεί ένα δίχτυ προστασίας για τους κατοίκους περιοχών που πλήττονται από σεισμούς και θεομηνίες.

Στην περιοχή μας είχαμε πλειστηριασμούς σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, που υποτίθεται ότι υπήρχε αναστολή και πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα αντιμετωπίσουν και οι Θεσσαλοί, πρόσθεσε. Επίσης, οι τράπεζες δεν χορηγούν το 20% των αποζημιώσεων ως άτοκο δάνειο όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και αδιαφορούν για το ζήτημα, κατέληξε ο κ. Γκαντάτσιος ζητώντας απλοποίηση των διαδικασιών αποζημίωσης και επικαιροποίηση των ποσών των αποζημιώσεων καθώς πλέον τα υλικά και οι υπηρεσίες έχουν εκτοξευθεί.

δείτε το βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected