Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πρόκριση με Μανιά για τον Διαγόρα!

Με δύο γκολ του Μιχάλη Μανιά στην παράταση, ο Διαγόρας επικράτησε 0-2 του Αιγάλεω στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης»!

Η ομάδα της Ρόδου προκρίθηκε στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Παναιτωλικό, σε νοκ άουτ παιχνίδι που θα οριστεί το επόμενο διάστημα. Χαμένο πέναλτι για το «Σίτι» στο 111’ με τον Ζυγκερίδη.

Το φιλμ

Αρκετά ισορροπημένο και δίχως κάποια σημαντική ευκαιρία κύλισε το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά κατοχής της μπάλας, δίχως ωστόσο να καταφέρνουν σε καμία περίπτωση να φανούν επικίνδυνοι για την εστία του Αυγερινού.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 26’ για τον Διαγόρα, όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα του Πάρντο, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα κυανέρυθρα, ο Λούκιτς έκανε το σουτ από πλάγια θέση στη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει στον Βάρκα και ν’ απομακρύνεται.

Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο «γηραιός» πήρε τον έλεγχο του ματς και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν στο 44’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λούκιτς, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ωστόσο ο Τσιμόπουλος απομάκρυνε με εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το «Σίτι» να απειλεί μόλις στο 46’. Ο Γκάβριτς που σκόραρε στο παιχνίδι του Σαββάτου (30/9) στη Ρόδο εκτέλεσε φάουλ και ο Ναζίμ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Το σύνολο του Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς συνέχισε να επιτίθεται και στο 66’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ραμίρεζ, ο Σταμένκοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αυγερινού, με τον νεαρό γκολκίπερ του Διαγόρα να μπλοκάρει το σουτ του Σέρβου επιθετικού τρία λεπτά αργότερα.

Η πίεση των γηπεδούχων έφερε νέα ευκαιρία στο 70’. Μετά από γέμισμα προς την περιοχή, ο ιδιαίτερα δραστήριος Σταμένκοβιτς κατέβασε ωραία την μπάλα, απέφυγε τον Αρίας, όμως ο Αυγερινός με δύσκολη επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Παρότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Θωμά Γράφα δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει την εστία του Τσιμόπουλου, με το ξεκίνημα της παράτασης πήρε προβάδισμα στο σκορ με «δράστη» τον Μανιά. Πιο συγκεκριμένα στο 94’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αρίας και απομάκρυνση του Τσιμόπουλου, η μπάλα έφτασε στον πολύπειρο επιθετικό, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Ο «γηραιός» εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την ψυχρολουσία των γηπεδούχων και στο 102’ «κλείδωσε» την πρόκριση. Ο Αντεσίνα έκανε το πλασέ από καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Τσιμόπουλος έδιωξε με υπερένταση, ωστόσο ο Μανιάς που ακολούθησε τη φάση, πλάσαρε από κοντά, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στους «κυανέρυθρους».

Το «Σίτι» κέρδισε πέναλτι στο 110’ σε χέρι του Σταματούλλα, όμως ο Ζυγκερίδης που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Το 0-2 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μπεκιάρη, με αποτέλεσμα ο Διαγόρας να πανηγυρίσει τη σπουδαία πρόκριση στην 5η φάση του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Παναιτωλικό για μια θέση στους «16».

Συνθέσεις

Αιγάλεω (Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς): Τσιμόπουλος, Βάρκας, Ζιούλης, Ευαγγέλου, Παυλάκης, Ναζίμ (57’ Ραμίρεζ), Μπάμπης (98’ Μπάλλας), Καμαρά, Γκάβριτς (57’ Νταβιώτης), Σταμένκοβιτς (72’ Ζυγκερίδης), Κολλάς (72’ Πέτκοβιτς).

Διαγόρας Ρόδου (Θωμάς Γράφας): Αυγερινός, Αρίας, Δημητρίου, Σταματούλλας, Νικόλης (77’ λ.τρ. Μανωλάκης), Μασούρας (83’ Ροντρίγκες), Μουντές, Λούκιτς (77’ Τσιαντούλας), Λεσάι, Πάρντο (54’ Αντεσίνα), Μανιάς

*με στοιχεία από το xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected