Κατηγορίες
Αθλήματα

China Open: Άντεξε η Σάκκαρη και πέρασε στα προημιτελικά (vid)

Κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σίνγιου Γουάνγκ η Μαρία Σάκκαρη και να την κερδίσει με 6-4, 2-6, 6-3, μετά από 2 ώρες και 31 λεπτά παιχνιδιού στο Diamond Cour, και να προκριθεί στον 10ο φετινό προημιτελικό της, αλλά και 4ο διαδοχικό, όπου και θα αντιμετωπίσει την Κόκο Γκοφ, με στόχο την 4άδα του China Open.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με δυσκολία της No37 του κόσμου στα 3 set, και ετοιμάζεται για το πιο δύσκολο έργο της ως τώρα στο Πεκίνο, καθώς για να συνεχίσει το ταξίδι της θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της πιο φορμαρισμένης τενίστριας στον κόσμο.

Η 19χρονη Αμερικανίδα τρέχει σερί 15 διαδοχικών νικών στο Tour, έχει κλειδώσει τη θέση της στα τελικά της WTA εδώ και καιρό, και δείχνει ασταμάτητη μπροστά σε κάθε πιθανή αντίπαλή της. Οι δύο τους, μάλιστα, συναντήθηκαν και στον τελικό της Ουάσινγκτον τον Αύγουστο, με τη No3 του κόσμου να παίρνει καθαρά τη νίκη.

Εκτός από την πρόκριση στα προημιτελικά του Πεκίνου, η Μαρία έχει κι άλλο λόγο να χαίρεται μετά τη σημερινή της νίκη, καθώς πρόσθεσε έφτασε στους 3.245 βαθμούς στο WTA Race και χρειάζεται δύο νίκες ακόμα για να μπει στην 8άδα που δίνει τα εισιτήρια για το Κανκούν (29/10-5/11).

Η αποστολή της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας ήταν εξ’ αρχής δύσκολη, μιας και πριν τη Γουαδαλαχάρα ήταν στο No16 της κούρσας, και τώρα βρίσκεται στο No9, και με κάθε νίκη της μειώνει την απόσταση από τις Μαρκέτα Βοντρούσοβα (No6), Ονς Ζαμπέρ (No7) και Καρολίνα Μούχοβα (No8)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected