Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ανίκητος ο Μπρινιόλι, αλώβητος ο Παναθηναϊκός στο Ισραήλ (vids)

Ο Παναθηναϊκός είχε μερικές καλές στιγμές, όμως, έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα στο μεταξύ τους ματς στο Ισραήλ.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε ένα από τα καλύτερα ματς του κάτω από την εστία του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφεραν να πάρουν έναν σημαντικό βαθμό, μένοντας στο 0-0 κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα στο παιχνίδι του Ισραήλ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Ιταλός κίπερ σε πολλές περιπτώσεις δεν κέρδισε μόνο το χειροκρότημα της εξέδρας με τις εντυπωσιακές του επεμβάσεις. Αλλά και τους αντίπαλους επιθετικούς, κρατώντας τους στο απόλυτο μηδέν και συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε το «τριφύλλι» να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το φιλμ

Οι φίλοι της Μακάμπι Χάιφα δημιούργησαν μία πολύ ωραία και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό. Κάτι που οδήγησε τους γηπεδούχους να μπουν με… αέρα και να φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ σε μερικές περιπτώσεις. Τα πρώτα 15 λεπτά ήταν δύσκολα για την άμυνα της ελληνικής ομάδας. Ωστόσο, κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της. Και αυτό ήταν κάτι σημαντικό.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0 μόλις στο 8′. Όταν από μακρινή μπαλιά ο Ντάβιντ κατέβασε ωραία την μπάλα, πλάσαρε, όμως δεν ήταν τυχερός και έτσι η προσπάθειά του πέρασε λίγο έξω. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς όχι μόνο απάντησαν στις φάσεις, αλλά, είχαν μία πιο κλασική ευκαιρία. Στο 16′ η κεφαλιά του Ιωαννίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Μακάμπι Χάιφα. Αλλά το 0-0 έμεινε και εκεί.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε διακυμάνσεις. Κάτι που ήταν υπέρ της ελληνικής ομάδας που ήθελε να ηρεμήσει το παιχνίδι και να το πάει στο δικό της τέμπο. Ακόμη και έτσι η Μακάμπι Χάιφα ήταν εκείνη που απείλησε εκ νέου στο 20′ με το σουτ του Χαϊλιλί να διώχνει ο Μπρινιόλι. Έτσι, το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό προς το τέλος να ελέγχει για τα καλά το ματς.

Το τριφύλλι εκτός από το δοκάρι του Ιωαννίδη, απείλησε με αξιώσεις στο 19’ μετά από προσωπική ενέργεια του Έλληνα επιθετικού που καθυστέρησε να σουτάρει και κόπηκε εντός περιοχή και στο 26’, σε δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη σε σουτ του Βιλένα που πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δοκάρι και η δεύτερη με τον Σεκ να κάνει σπουδαίο όσο και σωτήρια τάκλιν πριν σουτάρει ο Μπερνάρ, παίρνοντας την μπουκιά απ’ το στόμα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό δημιουργήθηκε και στο 34’ μετά από ωραία σέντρα του Βιλένα και κεφαλιά του αμαρκάριστου Μαντσίνι από το ύψος της μικρής περιοχής, άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει θέματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στις μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μακάμπι μπήκε πολύ δυνατά και βρέθηκε κοντά στο γκολ τόσο στο 47’ με τον Βιλένα να κόβει σωτήρια το σουτ του Τσέρι από το ύψος του πέναλτι, όσο και στο 52’ μετά από κεφαλιά του Νταβίντ που κόντραρε στον Σένκεφελντ και βγήκε κόρνερ και το 58’ σε τετ α τετ του Νταβίντ που έβγαλε ο Μπρινιόλι.

Η πρωταθλήτρια Ισραήλ έπαιρνε ολοένα και περισσότερα ρίσκα στο παιχνίδι της και ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει χώρους σε καταστάσεις τρανζίσιον.

Στο 63’ ο Σένκεφελντ με τρομερό τάκλιν πρόλαβε τον Νταβίντ πριν σουτάρει, σε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, με τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στη μάχη τους Τζούρισιτς και Σπόραρ τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Μπρινιόλι στο 71’ έκανε φανταστική απόκρουση σε κεφαλιά εξ επαφής του Χαλαϊλι, ενόσω η Μακάμπι έψαχνε απεγνωσμένα τη νίκη.

Στο 86’ ο Βαγιαννίδης με πανέμορφη ενέργεια από δεξιά άλλαξε την μπάλα με τον Τζούρισιτς και γύρισε στον Παλάσιος το σουτ του οποίου από τη μικρή περιοχή δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 90+1’ η κεφαλιά του Γέντβαϊ πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι των Ισραηλινών.

Στο 90+2’ ο Μπερνάρ βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά προτίμησε να κάνει πάσα στον Μλαντένοβιτς αντί να σουτάρει χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να αποδράσει με το διπλό από το Ισραήλ.

Συνθέσεις

Μακάμπι Χάιφα (Μεσαγιέ Ντέγκου) : Κεούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ (69’ Μοχαμάντ), Κορνούντ, Σάμπια (68’ Πιερότ), Καφουμάνα, Ζάμπερ, Χαλαϊλι (84’ Σίμπλι), Τσέρι, Νταβίντ (76’ Ραφαέλοφ), Σουράνοφ (46’ Τσέρι).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (78’ Βαγιαννίδης), Γέντβαϊ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (88’ Μλαντένοβιτς), Τσέριν (67’ Τζούρισιτς), Αράο, Βιλένα, Μαντσίνι (78’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (67’ Σπόραρ), Μπερνάρ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected