Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Επιβλητική η Ζάκυνθος, 4-1 τον ΠΟ Φήκης (photos)

Με τέσσερα γκολ φιλοδώρησε η Ζάκυνθος τον ΠΟ Φήκης, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στον 2ο όμιλο.

Οι νησιώτες επιβλήθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με το ακατάλληλο της ώρας παιχνίδι (11.00) και με τη ζέστη να είναι αφόρητη. Αλήθεια ως πότε η διοργανώτρια θα ορίζει παιχνίδια αυτή την ώρα; Ας το κοιτάξουν αυτό οι αρμόδιοι και το λέμε αυτό, διότι το τελευταίο πλοίο της γραμμής αναχωρεί για Κυλλήνη στις 6.30 το απόγευμα!

Οι “κυανοκίτρινοι” κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν το τρίποντο αλλά και να κερδίσουν με ένα ευρύ σκορ (4-1) που δίνει φυσικά καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι μετά την επίτευξη του 3ου τέρματος, η Ζάκυνθος έχασε την ορμή και την αυτοσυγκέντρωση της αδικαιολόγητα, όμως δεν το πλήρωσε αυτό, παρά μόνο με το γκολ της τιμής που πέτυχαν οι Θεσσαλοί, οι όποιοι προσπάθησαν, κυκλοφόρησαν μπάλα αλλά αμυντικά είχαν κενά.

Το ματς άρχισε κάτω από αφόρητη ζέστη με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πατήσουν καλά στον αγωνιστικό χώρο, σε αργό αρχικά τέμπο. Η Ζάκυνθος δυσκολεύτηκε αρχικά να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή του Μπορούση εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που είχαν καλύτερη εικόνα στο ματς. Η Ζάκυνθος για πρώτη φορά απείλησε στο 21′ μετά από σέντρα του Νικολακόπουλου, ο Γουσέτης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά ο Μπουρούσης βγήκε και μπλόκαρε.

Στο 29΄ οι νησιώτες κέρδισαν πέναλτι με τον Νικολακόπουλο να ανατρέπεται από τον Μπουρούση. Ο Τσιμέλι ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ! Μετά το 1-0 η εικόνα της Ζακύνθου βελτιώθηκε αισθητά και οι παίκτες με καλή ψυχολογία έψαξαν για το 2ο τέρμα!

Στο 37′ ο Λάμπογλου έβγαλε τη σέντρα αλλά μπλόκαρε σταθερά ο Μπουρούσης. Και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, Η Ζάκυνθος μπήκε δυνατά και θέλησε να κλειδώσει το τρίποντο.

Στο 51 μετά από μια φάση διαρκείας, ο Λάμπογλου είχε δοκάρι, στην επαναφορά της μπάλας ο “δαιμόνιος” Γουσέτης “τσίμπησε ” την μπάλα και ανατράπηκε με το κο Οικονόμου να δείχνει και πάλι το σημείο του πέναλτι. Ο Παραγουανός Τσιμέλι ήταν και πάλι αλάνθαστος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0! Τέσσερα λεπτά αργότερα οι νησιώτες έδωσαν διαστάσεις θριάμβου καθώς πέτυχαν και 3ο τέρμα.

Σε φάση διαρκείας, ο Τσιμέλι ελίχθηκε από αριστερά, έβγαλε σέντρα για τον Σούρμπη που σούταρε δυνατά αλλά κόπηκε και στη συνέχεια η σέντρα του Ντούκα με την άμυνα της Φήκης να απομακρύνει και τον Νικολακόπουλο να σεντράρει για τον Παραγουανό ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μπουρούση κάνοντας χατ-τρικ!

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς. Οι παίκτες της Ζακύνθου, αδικαιολόγητα έδωσαν χώρο στον αντίπαλο ο οποίος μείωσε σε 3-1 με τον Μπαλτά να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να νικάει τον Οικονομάκη! Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και προσπάθησαν να μειώσουν ξανά για να μπουν και πάλι στο ματς.

Στο 63΄ είχαν μια καλή στιγμή. Ο Τζέλης από καλή θέση σούταρε με τον Οικονομάκη να διώχνει σε κόρνερ. Από το 65΄ και μετά το ματς “άνοιξε” με την ομάδα της Ζακύνθου σε μια αντεπίθεση (69΄) να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ με τον Λάμπογλου να αστοχεί ολομόναχος απέναντι στον Μπουρούση μετά από πάσα πάρε-βάλε του καταπληκτικού Γουσέτη! Στο 75΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ! Ο Γεωργάκης θα πιάσει έναν κεραυνό με το αριστερό απίθανη επέμβαση του Οικονομάκη σε κόρνερ με το ένα χέρι. Το highlight του ματς πέραν πάσης αμφιβολίας.

Και λίγο πριν το φινάλε ο Κακολύρης με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος που με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 8 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

το φιλμ του αγώνα και φωτογραφίες στο Ioniansports

Συνθέσεις

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Καραμαλίκης): Οικονομάκης, Ντούκας, Μεντής, Σούρμπης, Γουσέτης, Τσιμέλι, Κάρδαρης (80′ Κακολύρης), Σάϊμπερτ (70′ Αγκαράι), Μούστα, Νικολακόπουλος, Νικολίτσας (36′ Λάμπογλου (80′ Τελέν).

ΠΟ Φήκης (Ρούσσας): Μπουρούσης, Γιαννούλας, Τζέλης, Τεντολούρης (62′ Γκίνης), Δρόσος, Καλαμαράς, Γεωργάκης, Γκαντιάς, Παναγιώτου, Μπαλτάς, Μπαμπατσιάς (73′ Ιωάννου).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected