Κατηγορίες
Αθλήματα

Zhengzhou Open: Εκτός συνέχειας η Σάκκαρη (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της εξαιρετικής και άκρως επιθετικής Κινγουέν Ζενγκ με την Κινέζα και Νο24 του κόσμου να επικρατεί με 7-6(2), 6-3 μετά από μία ώρα και 52 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε την παρουσία της στο ασιατικό swing και ενδεχομένως και τη φετινή της συμμετοχή στο Tour. Αυτό θα επιβεβαιωθεί εφόσον δεν υπάρξει κάποια απόσυρση από τα WT Finals του Κανκούν στο τέλος του μήνα, καθώς η Σάκκαρη είναι η πρώτη επιλαχούσα ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο WTA Elite Trophy που θα γίνει επί κινεζικού εδάφους μια εβδομάδα πριν από τα τελικά της WTA.

Η Νο6 του κόσμου τελείωσε το παιχνίδι με 69% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (29/42) σημείωσε 13 winners και υπέπεσε σε 11 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε μόλις τη μία από τις συνολικά 6 ευκαιρίες της για break.

Ωστόσο, απέναντί της είχε μια εξαιρετική παίκτρια, αρκετά επιθετική και εξαιρετική από τη θέση του service ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 άσους (5 διπλά λάθη) με 78% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (39/50) ένα παραπάνω break από τη Σάκκαρη (2/6), ενώ σημείωσε 30 winners και 28 αβίαστα λάθη.

Η Ζενγκ βρήκε πρώτη break στην αναμέτρηση (2-1) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε με δύσκολο hold (σβήνοντας break-point) παίρνοντας προβάδισμα με 3-1. Η Σάκκαρη συνέχισε να προσπαθεί να απειλήσει το service της Ζενγκ κάτι το οποίο έκανε στη συνέχεια φτάνοντας στο πρώτο και μοναδικό της break στο ματς, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Το set οδηγήθηκε σε tie-break εκεί όπου η Ζενγκ χωρίς να δεχθεί ούτε ένα mini-break και κάνοντας 3 μετέτρεψε το εύθραυστο 3/2 σε 7/2 κατακτώντας τους 4 τελευταίους πόντους του set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 μετά από 68 λεπτά.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία για να φτάσει σε break όμως η Ζενγκ με το εξαιρετικό service έφτασε σε hold διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη, το έκανε στο 6ο game η Ζενγκ που με ένα επιβλητικό break (love-game) έκανε το 4-2 και στη συνέχεια το 5-2.

Η Σάκκαρη μείωσε σε 5-3 σβήνοντας το πρώτο match-point του αγώνα, με την Ζενγκ να παίρνει τις μπάλες στα χέρια της και με love-game να σφραγίζει τη νίκη της την πρώτη που σημείωσε Κινέζα μέσα στη χώρα της κόντρα σε Top-10 παίκτρια μετά από το 2018 και το τουρνουά του Χονγκ Κονγκ με την Κιανγκ Γουάνγκ να επικρατεί της Ελίνα Σβιτολίνα.

Στα προημιτελικά η Ζενγκ θα αντιμετωπίσει είτε την Ντόνα Βέκιτς, είτε την Λέσια Τσουρένκο οι οποίες θα κλείσουν το πρόγραμμα της Τετάρτης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected