Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Σπουδαίο “διπλό” στην Κέρκυρα για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος

Πολύ σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος, που μετά από έξι αγώνες έφτασε τους 11 βαθμούς και την τρίτη θέση στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής.

H ομάδα του Στάθη Καραμαλίκη πέτυχε γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα, κι αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό, καθώς ανάγκασε την ΑΕ Λευκίμμης να αλλάξει τα πλάνα της ενόψει του δευτέρου μέρους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, έχοντας και την ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Μαγνησιακό. Στο 16′ ο Μουζακίτης σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως off-side.

Στο 20′ το συγκρότημα του Παναγιώτη Κορομπόκη είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κωστακιώτης έκανε τη σέντρα και ο Μουζακίτης δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Οικονομάκη.

Στο 35′ ήταν η σειρά του Κωστακιώτη να βρεθεί κοντά στο γκολ, αλλά ο πορτιέρο της Ζακύνθου ήταν σε ετοιμότητα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν και συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό μετά από ωραία ενέργεια του Τσιμέλι, ο οποίος βρήκε τον Κακολύρη και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παγκράτη.

Το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, με την ΑΕΛ να είναι αναγκασμένη πλέον να αλλάξει τα πλάνα της ενόψει του δεύτερου 45λεπτου.

Στο 57′ ο νεοεισελθόντας Γαστεράτος έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Αγκαράι απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά που επιχείρησε ο επιθετικός της ΑΕΛ.

Ένα λεπτό μετά, ο Σούρμπης λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο γκολ, αλλά οι αμυντικοί αποσόβησαν την απειλή που πήγε να δημιουργηθεί.

Στο 71′ νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Γαστεράτο να πιάνει το σουτ και τον Οικονομάκη να κάνει την επέμβαση του αγώνα.

Στο 73′ η Ζάκυνθος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γουσέτη από τον Νίκιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γουίλσον Τσιμέλι, ο οποίος “έγραψε” το 0-2, σε καθοριστικό χρονικό σημείο του αγώνα.

Στο 83′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, και πάλι με πρωταγωνιστές τους Γαστεράτο και Οικονομάκη και νικητή τον δεύτερη.

Η πίεση της ΑΕΛ καρποφόρησε στο 85′ όταν ο Κούλαλης βρέθηκε σε καλό σημείο και με σουτ νίκησε τον πορτιέρο της Ζακύνθου.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο περίπου πίεσης από πλευράς γηπεδούχων, όμως η μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε από πλευράς “κιτρινομπλέ”, σε σουτ του Λάμπογλου στο 90+2′

Συνθέσεις

AE Λευκίμμης (Παναγιώτης Κορομπόκης) : Παγκράτης, Μοτσοβίλα, Μπλάτζιος (65′ Τσιρλίδης), Κούλαλης, Νίτας (46′ Γαστεράτος), Τσοπανάς (46′ Μπαλός), Μουζακίτης (78′ Μαστοράκης), Βασσάκης, Κωστακιώτης, Νίκιτς, Γρηγοριάδης

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Στάθης Καραμαλίκης) : Oικονομάκης, Ντούκας (46′ Νικολίτσας), Μεντής, Σούρμπης, Γουσέτης (80′ λ.τ. Στύλλα), Τσιμέλι, Κάρδαρης (70′ Λάμπογλου), Αγκαράι, Σάιμπερτ, Μούστα, Νικολακόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected