Αθλήματα

Ρουμανία: Εκτός συνέχειας η Ματούλα μετά από 3ώρη μάχη (vid)

Δεν τα κατάφερε η Μάρθα Ματούλα στην πρεμιέρα της στο κυρίως ταμπλό του Transylvania Open της Ρουμανίας, καθώς ηττήθηκε από την Πατρίσια Μαρία Τιγκ με 6-4, 6-7(5), 6-3, μετά από 3 ώρες και 6 λεπτά “μάχης” στο κεντρικό κορτ, στο πλαίσιο του 1ου γύρου.

Όπως αναφέρει το tennis24, η 26χρονη Ελληνίδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μία έμπειρη αντίπαλη, προσπάθησε να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή επιστρέφοντας από χαμένο set και σώζοντας 3 MP, αλλά στο decider “λύγισε” και ολοκλήρωσε εδώ τις προσπάθειές της στο 250άρι της Ρουμανίας.

Επόμενη αντίπαλη για την 29χρονη Ρουμάνα θα είναι η Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα, που επιβλήθηκε της No7 του ταμπλό, Κατερίνα Μπέιντλ, με 6-3, 1-6, 6-1, ενώ η Μάρθα πλέον, αν και αποχαιρετά το Κλουζ, γνωρίζει πως με την παρουσία της εδώ θα κερδίσει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, και πιθανότατα θα σημειώσει νέο career high.

Παράλληλα, ελληνική εκπροσώπηση είχαμε και στα διπλά του τουρνουά, όπου η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου συνεργάστηκε με την 32χρονη Γαλλίδα, Ελιξιάν Λεσιμία, όμως ηττήθηκαν με 6-2, 6-2 από τις Λεολία Ζανζαν (Γαλλία) και Βαλέριγια Στράκοβα (Ουκρανία).

Σχετικά με το παιχνίδι, στο 1ο set η Ματούλα ξεκίνησε με break στον αγώνα, όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο η Ρουμάνα, χωρίς να μπορέσει η Ελληνίδα τενίστρια να πάρει πόντους από το ίδιο της το service (1-1).

Νέο break για την Μάρθα στη συνέχεια, που με love game στη συνέχεια απέκτησε διαφορά (3-1), ενώ “παραβιάζοντας” ξανά το service της αντίπαλής της μπήκε σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του πρώτου μέρους (4-1).

Η συνέχεια όμως άνηκε αποκλειστικά στην Τιγκ, που με σερί 5/5 κερδισμένα games, αλλά και με 3 break στο ενδιάμεσο, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να κατακτήσει το 1o set, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-4).

Στο 2ο set, και πάλι η Ματούλα ξεκίνησε με break, όμως είδε ξανά τη Ρουμάνα να κυριαρχεί στο κεντρικό κορτ με νέο σερί 4/4 κερδισμένα games, αλλά και 2 νέα break στο ενδιάμεσο (4-1).

Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το 7ο game (5-2), μείωσε με νέο service game η Ματούλα (5-3), και αποσοβώντας διπλό MP κατάφερε να κάνει το break και να πλησιάσει κι’ άλλο στο σκορ (5-4).

Στην έκβαση του set βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με MP από το service της αυτή τη φορά, αλλά κατάφερε να το σώσει και αυτό για να ισοφαρίσει (5-5), μετέπειτα αμφότερες δε δυσκολεύτηκαν να σερβίρουν χωρίς κινδύνους, και έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6).

Μετά από 14 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα “μάχης”, αν και η Ματούλα βρέθηκε πίσω με 4-1 και 5-3, κατάφερε να πάρει το set με τέσσερις σερί πόντους και να στείλει το ματς στο decider, έχοντας το μομέντουμ στη μεριά της εκείνη την ώρα (7-6(5).

Στο 3ο και τελευταίο set, το ματς ξεκίνησε με 5(!) διαδοχικά break, με την Ρουμάνα να διατηρεί την ισχνή διαφορά υπέρ της (3-2), και στο αμέσως επόμενο game άντεξε στην πίεση της Ματούλας, έσωσε και BP της Ελληνίδας, για να αυξήσει το προβάδισμα (4-2).

Μείωσε με love game η Ματούλα (4-3), η Τιγκ επέστρεψε από το 0-30 και υπερασπίστηκε το service της (5-3), και με break στο φινάλε έπειτα από τριπλή ευκαιρία η Ρουμάνα κατάφερε να πάρει μία δύσκολη νίκη και να προκριθεί στον 2ο γύρο της WTA 250 διοργάνωσης (6-3).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected