Αθλήματα

European Open: Ο Τσιτσιπάς προσπέρασε τον Σάντσχουλπ (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε για ένα set στην πρεμιέρα του στα μονά κόντρα στον Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ επικρατώντας με 7-5, 6-3 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του European Open.

Αυτή φέτος θα είναι η 9η φορά που ο Νο7 του κόσμου θα αγωνιστεί σε προημιτελική φάση (5-3) και η 2η συνεχόμενη στην Αμβέρσα μετά το 2017, φτάνοντας παράλληλα τις 43 νίκες τη φετινή σεζόν.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 75% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (30/40), έδειξε συνέπεια στο δεύτερο (16/29), έσβησε τα 4/5 break-points του φαν ντε Σάντσχουλπ, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 10 ευκαιρίες για break.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολλανδό να φτάνει σε break (2-1) το οποίο εκμεταλλεύτηκε αμέσως μετά κάνοντας το 3-1, ωστόσο στο πρώτο του service-game χρειάστηκε να κάνει ένα τεράστιο hold σβήνοντας τριπλό break-point του Τσιτσιπά (0/40).

Ο φαν ντε Σάντσχουλπ κατάφερε να κρατήσει ακόμη μία φορά το service του, διατηρώντας το προβάδισμα των 2 games (4-2), όμως από εκεί και πέρα ακολούθησαν 3 σερί κερδισμένα games από τον Τσιτσιπά, ο οποίος ενδιάμεσα πήρε πίσω και το χαμένο του service (4-4) κάνοντας το 5-4 το οποίο κράτησε σβήνοντας 2 break-points του Ολλανδού.

Ο φαν ντε Σάντσχουλπ έβαλε στοπ στο σερί του Τσιτσιπά ισοφαρίζοντας σε 5-5, όμως στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας με ένα hold κι ένα break απέφυγε τη διαδικασία του tie-break φτάνοντας στην κατάκτηση του set μετά από μια ώρα.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς πίεσε εκ νέου το service του φαν ντε Σάντσχουλπ, που έφτασε και πάλι σε δύσκολο hold σβήνοντας διπλό break-point του Τσιτσιπά (15/40) ισοφαρίζοντας σε 1-1, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο επόμενο service-game με τον Έλληνα τενίστα να κάνει το 3-1 και αμέσως μετά το 4-1.

Από εκεί και πέρα κανένα service δεν απειλήθηκε με τον Τσιτσιπά να φτάνει στη νίκη και την πρόκριση στους “8” του European Open εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εν εκ των Ντόμινικ Τιμ και Γιάνικ Χάνφμαν που θα κλείσουν το πρόγραμμα της Πέμπτης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected