Κατηγορίες
Super League 2

Δεν αιφνιδιάστηκε η Νίκη από το γκολ του Απόλλωνα και έφυγε νικήτρια από το Πολύκαστρο

Η Νίκη Βόλου παρότι ξεκίνησε δεχόμενη γκολ από τα “αποδυτήρια”, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και όχι μόνο γύρισε το παιχνίδι αλλά κέρδισε κατά κράτος τον Απόλλωνα Πόντου και κατέκτησε το πρώτο της τρίποντο.

Η αναμέτρηση πέρασε από χίλια κύματα γιατί σήμερα το πρωί κάποιοι είχαν την έμπνευση να αφαιρέσουν το οριζόντιο δοκάρι της μίας εστίας, με αποτέλεσμα η διεξαγωγή του αγώνα να βρεθεί στον “αέρα”. Ωστόσο, η έγκαιρη αποκατάσταση ακύρωσε το ενδεχόμενο αναβολής, με το ματς να διεξάγεται κανονικά.

Η ομάδα της Θεσσαλίας δέχθηκε την ψυχρολουσία στο 3′ με τον Αμπούντου, ωστόσο η απάντηση ήταν άμεση με τον Τζιώρα στο 5ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, σημείωσαν δεύτερο τέρμα με τον Γαβριηλίδη στο 20′ και κλείδωσαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στο 60′ με τον ίδιο παίκτη. Στη συνέχεια ο Απόλλων ρίσκαρε πιέζοντας ψηλά, με τη Νίκη να διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ της σκορ, κρατώντας σχετικά άνετα το 1-3 και τους τρεις πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το φιλμ

Μπορεί οι δύο ομάδες σε δύο αγώνες να μην είχαν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ωστόσο μέχρι το 5ο λεπτό είχαν πετύχει από ένα τέρμα. Αρχικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 3′ με απροσδόκητο τρόπο. Στην προσπάθεια του Ανδρέου να απομακρύνει από την άμυνα, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μπαχανάκ, στρώθηκε στον Αμπούντου που από κοντά δεν έχασε την ευκαιρία για το 1-0. Η απάντηση της Νίκης ήρθε άμεσα με τον Τζιώρα. Πριν συμπληρωθεί το 5ο λεπτό ο Κάσσος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον επιθετικό της Νίκης να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει για να πετύχει και δεύτερο γκολ, κλείνοντας τον Απόλλωνα στα καρέ του. Στο δίλεπτο 16-17′ οι δύο τερματοφύλακες κράτησαν το 1-1. Αρχικά ο Κίναλης είπε “όχι” στο μακρινό σουτ του Παναγιωτίδη και στο επόμενο λεπτό ο Γκαραβέλης έσωσε την εστία του σε προσπάθεια του Ντιαλόσι μέσα από την περιοχή.

Στο 20′ η Νίκη έκανε την ολική ανατροπή. Ο Κυριακίδης γέμισε στην περιοχή με τον Γαβριηλίδη να αλλάζει την πορεία της μπάλας με το κεφάλι, στέλνοντάς την στο βάθος της εστίας του Κίναλη.

Οι “κυανόλευκοι” συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό προσπαθώντας να πετύχουν και τρίτο τέρμα, έχοντας πια το μομέντουμ του αγώνα. Στο 35′ ήταν η σειρά του Κρητικού να απειλήσει όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του αγώνα απείλησαν με ισοφάριση στο 44′ με το σουτ του Αμπούντου από το ημικύκλιο να περνά άουτ.

Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή του δευτέρου μέρους καταγράφηκε για τους γηπεδούχους, όμως το σουτ του Αμπούντου έξω από την περιοχή μπλόκαρε σταθερά ο Γκαραβέλης.

Στο 55′ ο Απόλλων άγγιξε την ισοφάριση με τον Μπλανκ όταν το σουτ που επιχείρησε η μπάλα άγγιξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκαραβέλη πριν περάσει άουτ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η Νίκη “κλείδωσε” το τρίποντο. Ο Κάσσος σέρβιρε στον Γαβριηλίδη ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-3, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα.

Στη συνέχεια η Νίκη διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα από την πίεση που άσκησε ο Απόλλων Πόντου στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

Απόλλων Πόντου (Σιρίλ Καλί) : Κίναλης, Καλογέρης, Ντιαλόσι, Ντε Τομάς (76′ Ίννος), Μάτενμπεργκ (Ρουγκάλας), Αμαραντίδης, Λαμπίρης, Μουμίν (88′ Κωστίκας), Αμπούντου, Αγουάδο (88′ Ισαακίδης), Μπλανκ

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος) : Γκαραβέλης, Κάσσος (82′ Μοράρ), Αναστασίου, Μπαχανάκ, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (64′ Λίταινας), Γαβριηλίδης, Ριμπέιρο (57′ Μιράντα), Κρητικός (64′ Πολίτης), Τζιώρας (57′ Τοπαλίδης)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Λεβαδειακός 4 4 0 0 5 0 5 12
2 Κοζάνη 5 3 0 2 5 3 2 9
3 ΑΕΛ 5 2 2 1 5 6 -1 8
4 ΠΑΟΚ Β 4 2 1 1 7 3 4 7
5 Μακεδονικός 5 1 3 1 4 4 0 6
6 Αιολικός 5 1 2 2 5 8 -3 5
7 Αναγέννηση Καρδ 5 2 2 1 6 4 2 3
8 ΑΕΚ Β 3 1 0 2 4 3 1 3
9 Νίκη Βόλου 3 1 0 2 3 3 0 3
10 Καμπανιακός 3 1 0 2 4 6 -2 3
11 Ηρακλής 3 0 2 1 1 2 -1 2
12 Απόλλων Πόντου 3 0 0 3 1 8 -7 0

*Η Αναγέννηση Καρδίτσας τιμωρήθηκε με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών

*Goalpost.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected