Αθλήματα

Βιέννη: Ο Τσιτσιπάς διατήρησε την παράδοση και πέρασε στους “16” (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς άντεξε στο 1ο set, έφτασε σε ένα τεράστιο hold στο 2ο και αμέσως μετά σε break παίρνοντας τη νίκη απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ με 7-6(5), 6-4 μετά από 2 ώρες εξασφαλίζοντας την παρουσία του στους “16” του Erste Bank Open για 4η σερί χρονιά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Νο7 του κόσμου, ο οποίος κέρδισε τον Τιμ για 3η φορά φέτος μετά από το Madrid Open και Wimbledon, τελείωσε το παιχνίδι με 10 άσους (ένα διπλό λάθος), με 81% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (39/48), 28 winners και 27 αβίαστα λάθη με τα 13 από αυτά να προέρχονται από το backhand, έσβησε και τα 3 break-points του Τιμ, ενώ από την πλευρά του σημείωσε το μοναδικό break του αγώνα (1/4).

Με τους δύο παίκτες να μην απειλούνται με break (δεν σημειώθηκε ούτε break-point) το 1ο set κρίθηκε στο δραματικό tie-break με τον Τιμ να ξεκινάει με mini-break 0/2, μετά από δύο άσχημα λάθη του Τσιτσιπά, αλλά ο Αυστριακός με τη σειρά του επέστρεψε πίσω το ένα από τα δύο…δώρα με τον Τσιτσιπά να μειώνει σε 2/1.

Στη συνέχεια ο Τιμ με νέο λάθος του Τσιτσιπά, βρήκε νέο mini-break (4/2), αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς κατάφερε να το πάρει πίσω μειώνοντας σε 4/3 και να ισοφαρίσει σε 4/4 έχοντας και τη βοήθεια της τύχης μαζί του.

Από εκεί και πέρα ένα νέο λάθος από τον Τιμ έφερε στο 6/5 τον Τσιτσιπά με τις μπάλες στο χέρια για να κλείσει το set κάτι που έκανε και με 7/5 πήρε προβάδισμα με 1-0 μετά από 57 λεπτά.

Το 2ο set ξεκίνησε με τον Τιμ να φτάνει σε εύκολο hold και αμέσως μετά να πιέζει αφόρητα το service του Έλληνα τενίστα, οποίος έσβησε 3 break-points στο μεγαλύτερης σε διάρκεια game του αγώνα φτάνοντας στο 1-1.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Τιμ σε εκείνο το σημείο το έκανε στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς που στο πρώτο του break-point έφτασε σε break και αμέσως μετά σε hold κάνοντας το 3-1.

Μάλιστα στο game που ακολούθησε ο Τσιτσιπάς είχε στη διάθεσή του 3 break-points για να κλείσει ουσιαστικά το ματς, ωστόσο ο Τιμ έκανε το hold μειώνοντας σε 3-2.

Μέχρι το τέλος του αγώνα Τσιτσιπάς και Τιμ κράτησαν το service τους με τον Έλληνα τενίστα να σφραγίζει με άσο την πρόκριση για τον 2ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τον προερχόμενο από τα προκριματικά Τόμας Μάχατς (Νο74 του κόσμου) ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Αυστραλού Αλεκσάνταρ Βούκιτς με 6-3, 6-1 σε μόλις 55 λεπτά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected