Κατηγορίες
Basket

Επιβλητικός ο Άρης στην Πολωνία (vid)

Ο Ευρωπαίος Άρης ήταν να μην εμφανιστεί γιατί πήρε φόρα και άντε… πιάστε τον.

Οι “κίτρινοι” ήταν σαφώς ανώτεροι της Σλασκ Βρότσλαβ στην Πολωνία, έπαιξαν με το “μαχαίρι στα δόντια”, κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος που δέχτηκαν μόλις 21 πόντους και ντούμπλαραν τις νίκες τους στον Β Όμιλο του EuroCup.

Κορυφαίος ο Γκάλινατ με 23 πόντους, άλλους 18 πρόσθεσε ο Καρ για τον Άρη που έκλεβε μπάλες όλη τη νύχτα (13) και πετύχαινε πόντους στον αιφνιδιασμό. Ανέβηκαν στο 2-2 οι Θεσσαλονικείς που μπορούν να χαμογελούν για την πειστική τους εμφάνιση.

Με τον Σόουζα να κυριαρχεί στη μάχη της ρακέτας και να κρεμιέται από… στεφάνη σε στεφάνη, ο Άρης ξεκαθάρισε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα στη Σλασκ Βρότσλαβ ποιος θα ήταν το αφεντικό (9-18 με το καλάθι του Καρ στο 6′).

Παρόλα αυτά για λίγα λεπτά σταμάτησε να παίζει άμυνα και να πιέζει την μπάλα με τη συνέπεια που το έκανε στο πρώτο δεκάλεπτο (5 κλεψίματα) και έδωσε δικαιώματα στην αντίπαλό του (22-22 στο 11′ με δύο τρίποντα).

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι μέχρι την ανάπαυλα ήταν ντέρμπι με τον Γκάλινατ (16 πόντους μέχρι το ημίχρονο) να κρατά τον Άρη ζωντανό (42-43, 20′).

Τα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου κυλούσαν σε αργό τέμπο με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν την κατάλληλη επιλογή. Οι πρώτοι πόντου του Μποχωρίδη (τρίποντο) στο 24’24” έδωσαν… αέρα επτά πόντων στον Άρη και ουσιαστικά τον ξεκλείδωσαν.

Οι Θεσσαλονικείς ανάγκαζαν τους αντίπαλους τους να υποπέσουν στο ένα λάθος μετά το άλλο, κάθε που έκανε η Σλασκ απόπειρα να επιστρέψει της έκοβε το “βήχα” και έτσι μπήκε στην τελευταία περίοδο με σαφές πλεονέκτημα (52-61).

Και εκεί ο Άρης ήταν απολαυστικός. Η άμυνα έδινε ρυθμό στην επίθεση, οι αιφνιδιασμοί έρχονταν ο ένας μετά τον άλλο χάρις τα κλεψίματα και οι “κίτρινοι” 4μιση λεπτά πριν το τέλος κλείδωσαν τη νίκη με 5 συνεχόμενους πόντους του Χάρελ για ένα σπουδαίο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 42-43, 52-61, 63-80

Σλασκ Βρότσλαβ (Βίντιν): Βισνιέσκι 6, Γκράβετ 11, Ζέμπσκι 6, Γκολεμπιόβσκι, Παραχούσκι 11, Κολέντα 3, Μίλετιτς 10, Κουλβιέτις 6, Αντάμζακ 4, Μπράιαντ 2, Πίσλα, Νίζιολ 4

Άρης (Καστρίτης): Σλαφτσάκης 2 , Σανόγκο 6 (4 κλεψίματα), Τολιόπουλος 1 (7 ασίστ) , Καρ 18 (6/6 δίποντα, 1/7 τρίποντα) , Κατσίβελης 2 , Φίλλιος, Μποχωρίδης 3, Ντε Σόουζα 8, Χάρελ 10 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη), Γκάλινατ 23 (4/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 9/10 βολές, 4 ριμπάουντ)

*με στοιχεία από το Eurohoops

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected