Κατηγορίες
Basket

Μπορεί τελικά ο Παναθηναϊκός να φτάσει μέχρι το τέλος στην Euroleague;

Η μπασκετική σεζόν έχει ξεκινήσει και η πολλά υποσχόμενη ομάδα του Παναθηναϊκού, δεν άρχισε όπως θα ήθελαν οι φίλαθλοί του. Από το καλοκαίρι του 2023, η ομάδα μπήκε σε ένα καινούργιο καθεστώς, στο οποίο ο πρόεδρος της ομάδας αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις. Οι επενδύσεις αυτές, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ενίσχυση της ομάδας σε αθλητικό επίπεδο, αλλά αφορούν το γενικότερο brand που ονομάζεται Παναθηναϊκός.

Παρότι όμως όλα φαίνονται να πηγαίνουν σωστά, τα πρώτα δείγματα γραφής, δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Μέσα από αυτό το άρθρο, θα κάνουμε ανάλυση της ομάδας και θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα του εάν ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ικανός να φτάσει μέχρι το Final Four της φετινής Euroleague.

Που οφείλονται οι κακές εμφανίσεις

Οι μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, επανέφεραν στους φίλους της ομάδας την ελπίδα που είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια. Το ενδιαφέρον των οπαδών αυξήθηκε κατακόρυφα και όλοι περίμεναν να δουν την ομάδα στα επίσημα παιχνίδια. Η πραγματικότητα όμως, τους προσγείωσε σχεδόν όλους στα πρώτα παιχνίδι της Ευρωλίγκας, αφού πολλοί φίλαθλοι ανά τη χώρα, κατέληγαν από το ημίχρονο και μετά να παίζουν στο casino.netbet.gr αντί να βλέπουν την ομάδα. Άλλοι πάλι, κατέληγαν να χάνουν τη ψυχραιμία τους, βλέποντας τόσους καλούς μπασκετμπολίστες να μην μπορούν να αποδώσουν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση βρίσκεται, στο γεγονός ότι οι μία ομάδα μπάσκετ θέλει αρκετό χρόνο για να μπορέσει να δέσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι είναι υπερβολικά δύσκολο για μία ομάδα, όσο καλούς παίκτες και να έχει, να μπορέσει να αποκτήσει τους αυτοματισμούς που χρειάζεται ώστε να κερδίζει αγώνες. Πόσο μάλλον, όταν οι αντίπαλες ομάδες έχουν κρατήσει τον κορμό τους και παίζουν ολοκληρωμένο μπάσκετ.

Για το παραπάνω γεγονός, φρόντισε να ενημερώσει εγκαίρως και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος είχε ζητήσει από τους φίλους της ομάδας να μη βιαστούν να την κρίνουν από τις αρχικές εμφανίσεις καθώς και ότι η ομάδα θα βλέπει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο ρόλος του Αταμάν

Ένα από τα πιο τρανταχτα ονόματα στην ανοικοδόμηση του Παναθηναϊκού, είναι αν μη τι άλλο ο προπονητής του, Εργκίν Αταμάν. Αφού, αυτός είναι ο άνθρωπος κλειδί, πάνω στον οποίο βασίζονται οι επιλογές των παικτών αλλά και η εικόνα ομάδας. Το καλό με αυτόν τον προπονητή, είναι ότι έχει αποδείξει στο παρελθόν την αξία του και ξέρει να διαχειρίζεται ομάδες με πολλούς αστέρες. Επιπλέον, φαίνεται πως έχει δίψα για να καταφέρει πράγματα. Το μόνο που χρειάζεται για να μπορέσει να αποδείξει την αξία του, είναι να του δώσει η ομάδα το φυσιολογικό χρόνο που απαιτείται για να το κάνει.

Τελικά μπορεί ο Παναθηναϊκός να φτάσει μέχρι στο Final Four;

Η σύντομη απάντηση είναι, ναι. Πίσω όμως από αυτή την απάντηση, χωράει μεγάλη ανάλυση. Αρχικά μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ότι η ομάδα θα παίζει καλύτερο μπάσκετ από παιχνίδι σε παιχνίδι. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δε θα δυσκολευτεί να μπει στα playoffs. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να φτάσει σε αυτό το σημείο, θα έχει την τύχη με το μέρος του, αφού η ομάδα θα έχει δέσει και οι παίκτες όπως και ο προπονητής της, είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στους μεγάλους αγώνες. Οπότε ακόμα και εάν δεν έχει το πλεονέκτημα έδρας, η ομάδα έχει πολύ καλές πιθανότητες να μπει στο Final Four!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected