Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : “Λυτρωτής” ο Αθανασίου στο 90+5′ για τον Ιάλυσο

Καρδιοχτύπησε αλλά στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε ο Ιάλυσος!

Με γκολ του Παντελή Αθανασίου στις καθυστερήσεις, οι “τοξοβόλοι” επικράτησαν με 3-2 επί της ΑΕ Μεσολογγίου στο Οικονομίδειο στάδιο και πήραν ένα πολύτιμο αποτέλεσμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Σάββας Τζουανάκης τα άλλα δύο τέρματα της ομάδας του, με τους Κράνη και Πλαστήρα να ισοφαρίζουν διαδοχικά για την ΑΕΜ.

Το φιλμ

Ο Ιάλυσος ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση. Μόλις στο 2′ ο Τζουανάκης με δυνατή κεφαλιά…άνοιξε το σκορ. Αν και όλοι πίστευαν πως μετά από αυτό, η ομάδα του Παναγιώτη Σπάρταλη θα έχει ένα εύκολο μεσημέρι, ήρθε ο Κράνης να τους διαψεύσει. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα ο φορ της ΑΕΜ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με μια σέντρα σουτ που αιφνιδίασε τον Τσιγάρο, καταλήγοντας στα δίχτυα του για το 1-1.

Η φιλοξενούμενη ομάδα μπορούσε να προηγηθεί κιόλας, όταν ο Μιχαλόπουλος έκλεψε ψηλά την μπάλα λίγες στιγμές αργότερα, πάτησε στην περιοχή του Ιάλυσου, αλλά εκτέλεσε πάνω στον Τσιγάρο που εξουδετέρωσε την προσπάθεια του. Ο Ιάλυσος βέβαια πίεσε για τη γρήγορη επαναφορά του προβαδίσματος. Τελικώς, το κατάφερε με τον Τζουανάκη στο 42′, που…χτύπησε και πάλι. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, δεν δίστασε να εκτελέσει και δικαιώθηκε καθώς η μπάλα έπειτα από μία κόντρα σε αμυντικό της ΑΕΜ πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Δουλιώτη για το 2-1.

Λίγο αργότερα, οι “τοξοβόλοι” έφτασαν κοντά και σε 3ο γκολ. Μετά από μια εξαιρετική ομαδική μεταβίβαση από την άμυνα προς την επίθεση, ο Τζουανάκης βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, πάσαρε προς τον Χατζηνικόλα, που επιχείρησε το σουτ αλλά ο Δουλιώτης με μια όμορφη εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ. Το 2-1 ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, το Μεσολόγγι δεν άργησε να φέρει το ματς στα ίσα για δεύτερη φορά. Ο Πλαστήρας που πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή, βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και με εύστοχο πλασέ με μία, νίκησε τον Τσιγάρο για το 2-2. Ο Ιάλυσος προσπάθησε να περάσει αμέσως ξανά μπροστά στο σκορ, με τον Εμπουμπά. Η εκτέλεση του όμως από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αποδείχθηκε πως δεν ήταν ικανή να νικήσει τον Δουλιώτη.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παλμοί ανέβηκαν όπως και η ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που δεν βοήθησε να δούμε όμορφες φάσεις.

Ο Ιάλυσος συνέχισε να έχει την κατοχή και έδειξε πως σε καμία περίπτωση δεν θα συμβιβαζόταν με την ισοπαλία. Επέμεινε και στο τέλος δικαιώθηκε. Ο Παντελής Αθανασίου στις καθυστερήσεις του αγώνα, βρέθηκε λίγο πίσω από τη μικρή περιοχή. Η μπάλα ήρθε προς το μέρος του μετά από παρέμβαση του Καμπά και ο έμπειρος χαφ με δυνατό σουτ την έσπρωξε στα δίχτυα, χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του τους 3 βαθμούς της νίκης. Κάτι που φυσικά πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τους παίκτες, όσο και από τους φιλάθλους του Ιάλυσου.

Συνθέσεις

Ιάλυσος Ρόδου (Παναγιώτης Σπάρταλης): Τσιγάρος, Πάνος (80′ Βασιλείου), Καραγεώργης (27′ λ.τ. Τερζίου), Χότζα, Γιώργου, Βλαχάβας (66′ Ιντρίζι), Αθανασίου, Εμπουμπά, Κάμπα, Τζουανάκης, Χατζηνικόλας (66′ Σάββας)

ΑΕ Μεσολογγίου (Βασίλης Παστρωμάς): Δουλιώτης, Μανέτας, Ζαβιτσάνος, Κακιώνης, Κάκκος, Αυτζής, Πασπαλιάρης (65′ Χαλαζιάς), Παναγιωτίδης (90′ Ντρούκας), Κράνης (46′ Πλαστήρας), Μιχαλόπουλος (84′ Μούτσι), Βαρούχος Κ. (65′ Βαρούχος Ν.)

*με στοιχεία από το xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected