Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με “μοιραίο” τον Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ, ήττα 0-2 από τη Μαρσέιγ (vids)

Δεύτερη σερί ήττα για την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League. Η Μαρσέιγ έφυγε νικήτρια και από την OPAP Arena και θα έβαζε σε μεγαλύτερους… μπελάδες την «Ένωση», αν δεν είχε προηγηθεί το «διπλό» της Μπράιτον στην έδρα του Άγιαξ. Μοιραίος ο Λιβάι Γκαρσία στο 51′, τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε, πριν το δεύτερο γκολ!

Ο Εμπεμπά έκρινε -ουσιαστικά- το ματς με το γκολ του στο 25′, με τον Σαρ να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία έχασε μοναδική ευκαιρία στο 51′, για να ξαναβάλει την «Ένωση» στο ματς. Εξαιρετικός ο Πάου Λόπεθ, κράτησε «όρθια» τη Μαρσέιγ στο φινάλε του ματς.

Παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, που έπεσε στην 3η θέση του 2ου ομίλου, αλλά στο +2 από τον Άγιαξ, που είχε ηττηθεί νωρίτερα, από την Μπράιτον.

Η Μαρσέιγ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και το πόσο επικίνδυνη γίνεται, όταν βρει ελεύθερους χώρους.

Στο 16ο λεπτό, έφυγε στην κόντρα, και μετά από φάση διαρκείας στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Κοντογκμπιά. Το σουτ που επιχείρησε, ωστόσο, από το ύψος του πέναλτι, πέρασε ψηλά, άουτ. Όπως φάνηκε, ήταν η προειδοποιητική «βολή».

Εννέα λεπτά αργότερα (25′), ο Κλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εμπεμπά πήρε την κεφαλιά, και νίκησε τον Αθανασιάδη, για να «γράψει» το 1-0.

Μάλιστα, στο 33ο λεπτό, ο ίδιος παίκτης, λίγο έλειψε να βρει και πάλι δίχτυα. Ξανά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά από την αριστερή πλευρά, έκανε την κεφαλιά, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απομάκρυνε.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Η κεφαλιά του Βίντα, όμως, στο 45+1′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, πέρασε λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε πολύ καλύτερη στο 2ο ημίχρονο. Μόλις στο 51′, είχε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά η κεφαλιά του Γκαρσία, μετά από σέντρα του Άμραμπατ, σταμάτησε πάνω στον Πάου Λόπεθ.

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε και στο 55ο λεπτό, έφτασαν ξανά στο γκολ. Ο τερματοφύλακας της Μαρσέιγ, ωστόσο, απομάκρυνε το σουτ του Γκατσίνοβιτς, στην κλειστή του γωνία.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, οι Γάλλοι ξαναβρήκαν τα «πατήματά» τους στον αγωνιστικό χώρο. Έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Βιτίνια στο 62′, χάρις την εξαιρετική απόκρουση του Αθανασιάδη, ενώ στο 80′, ο Βιτίνια είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι.

Με την ορμή του κόσμου της, η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και το… άγγιξε στο 89′, με τον Τσούμπερ. Η κεφαλιά του, όμως, απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Πάου Λόπεθ.

Εν τέλει, με την «Ένωση» μπροστά στο γήπεδο, η Μαρσέιγ βρήκε τον κενό χώρο, και με τον Σαρ στο 90+3′, διαμόρφωσε το 2-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Γκατσίνοβιτς (63′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (76′ Ελίασον), Σιμάνσκι (81′ λ.τ. Γαλανόπουλος), Πινέδα (63′ Αραούχο), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (63′ Πόνσε)

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο) : Πάου Λόπεζ, Λοντί, Κλάους (90+5′ Ναντίρ), Μπαλέρντι, Μπεμπά, Κορέα (59′ Σαρ), Εντιαγέ (86′ Μουρίγιο), Βερετού (90+5′ Ζιγκό), Κοντογκμπιά, Βιτίνια, Χαρίτ (90+6′ Σολό)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected