Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στο 75′ “λύγισε” ο Ολυμπιακός, ρεαλιστικός στόχος πλέον η 3η θέση (vids)

Πάλεψε για την πολύτιμη νίκη στην Αγγλία ο Ολυμπιακός αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να κοιτάει τον ρεαλιστικό στόχο της 3ης θέσης.

Η ελληνική ομάδα θα επιστρέψει με την ήττα από το Λονδίνο, καθώς παρά την προσπάθειά της, η Γουέστ Χαμ ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη με 1-0 για την 4η αγωνιστική του Europa League. Ο Πακετά πέτυχε το γκολ στο 73′, δοκάρι είχε ο Καμαρά στο 86′.

Στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και πλέον οι ελπίδες για την παραμονή στo Europa League μειώνονται, καθώς η Γουέστ Χαμ και η Φράιμπουργκ είναι στο +5, δύο αγωνιστικές από το φινάλε. Οι ερυθρόλευκοι είναι στην 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Conference League στο +3 από την Μπάτσκα Τόπολα.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Φράιμπουργκ (30/11, 19:45), ενώ η Γουέστ Χαμ αντιμετωπίζει την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία (30/11, 19:45).

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός διατηρούσε χαμηλά τον ρυθμό, πίεζε ψηλά και επιχειρούσε να αξιοποιήσει στιγμές στην αντεπίθεση. Η Γουέστ Χαμ από την πλευρά της ήταν πιο απειλητική. Στο 13′ ο Πακετά τροφοδότησε τον Μπενραχμά στην αριστερή πλευρά, ο Βραζιλιάνος έκανε το φαλτσαριστό σουτ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει.

Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών ήταν σε ετοιμότητα, όποτε χρειάστηκε, όπως στο 14′ όταν και μπλόκαρε κεφαλιά του Αγκέρ. Ο Μαροκινός στόπερ προσπαθούσε με το κεφάλι του να δοκιμάσει την άμυνα του Ολυμπιακού, χωρίς όμως μεγάλη ευκαιρία. Στο 32′ τα σφυριά είχαν καλή στιγμή. Ο Μπενραχμά συνέκλινε από τα αριστερά, πλάσαρε, με τον Πασχαλάκη να διώχνει.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους παρέμεινε το μηδέν, με τον Ολυμπιακό να έχει τη στιγμή του στο 36′. Ο Έσε είδε εξαιρετικά τον Ορτέγκα στα αριστερά. Ο Αργεντινός γέμισε στην περιοχή, με τον Ποντένσε να πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά να αστοχεί.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρος ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός, κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και επιχειρούσε να απειλήσει. Στο 52′ ο Φορτούνης είχε τελική από δύσκολη γωνία, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ πέρασε τον Ελ Κααμπί στη θέση του Γιόβετιτς.

Στο 63′ τα σφυριά απείλησαν με σουτ του Γουόρντ Πράους, με τον Πασχαλάκη να πέφτει και να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπενραχμά κοντρόλαρε στην περιοχή, όμως γι’ ακόμη μία φορά η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά.

Η Γουέστ Χαμ εκμεταλλεύτηκε το καλό της διάστημα και κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Στο 73ο λεπτό ο Γουόρντ Πράους με εξαιρετικό τρόπο βρήκε τον Πακετά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει με τη μία την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ, όμως το VAR διόρθωσε την απόφαση, καθώς καλυπτόταν από τον Ορτέγκα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε μία «ανάσα» από την ισοφάριση στο τελευταίο πεντάλεπτο και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις! Στο 86’ έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη, ο Πορόσο πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Καμαρά να ακολουθεί αλλά από κοντά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι! Δύο λεπτά μετά, ο Ροντινέι με ωραία ατομική προσπάθεια, πάτησε περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Συνθέσεις

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες) : Φαμπιάνσκι, Παλμιέρι, Κουφάλ, Αγκέρ, Μαυροπάνος, Γουόρντ Πράους, Άλβαρεζ (80′ Σούτσεκ), Μπενραχμά (84′ Κορνέτ), Κούντους (90′ Μουμπάμα), Πακετά, Μπάουεν

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) : Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Πορόσο, Καμαρά, Εσέ (90′ Μπιέλ), Αλεξανδρόπουλος (76′ Σκάρπα), Φορτούνης, Ποντένσε (77′ Μασούρας), Γιόβετιτς (56′ Ελ Κααμπί)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected