Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής : “800.000 δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση” (vid)

Η στήριξη της οικογένειας και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας αποτελούν βασικό μέλημα της κυβέρνησης ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, αναλύοντας τα έκτακτα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με αυτά, σε 800.000 ανέρχονται οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού που θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση, ενώ με 150 ευρώ θα ενισχυθούν ανασφάλιστοι υπερήλικες και χαμηλοσυνταξιούχοι. Ενίσχυση θα λάβουν και όσοι λαμβάνουν αναπηρικά επιδόματα.

Η υπουργός προανήγγειλε και αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των επιδομάτων όπου από το 2ο εξάμηνο του 2024 θα εφαρμοστεί η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα για επιδόματα όπως αυτό της γέννησης κατά τα πρότυπα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που ήδη εφαρμόζεται.

Έμφαση δίνεται και στη στεγαστική πολιτική. Περισσότερα από 1287 στεγαστικά δάνεια για νέους και ζευγάρια έως 39 ετών έχουν εκταμιευθεί από τις τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου», κι όπως επισήμανε η κ. Ζαχαράκη, στόχος είναι οι εκταμιεύσεις να φτάσουν τις 20.000 το 2024.

Επίσης, αυτή τη στιγμή από το πρόγραμμα κοινωνική στέγαση ωφελούνται πάνω από 1500 ευάλωτοι πολίτες.

Ο προϋπολογισμός για όλες τις δράσεις που αφορούν τη στέγαση ανέρχονται σε 2,2 δισεκ. ευρώ με έμφαση στην κοινωνική αντιπαροχή δημοσίων κτιρίων και οικοπέδων όπου ιδιωτικές επιχειρήσεις θα αναλάβουν ανακαίνιση και κατασκευή διαμερισμάτων, με ένα ποσοστό να αποδίδεται, βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

loading...
error: Protected