Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κύπρος – Ισπανία: Ο “εφιάλτης” ολοκληρώθηκε με μια ακόμη ήττα και τελικό απολογισμό 3-28 | HIGHLIGHTS

Δεν μπόρεσε να περιορίσει τις ορέξεις της Ισπανίας στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ομάδα της Κύπρου, όπου δέχτηκε τρία γκολ και τελείωσε από νωρίς η υπόθεση νίκη.

Στο δεύτερο μέρος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τη Μεγαλόνησο κατάφερε να μειώσει με τον Πηλέα και έτσι ηττήθηκε με 3-1 στην τελευταία της αναμέτρηση για τα προκριματικά του EURO 2024.

Η Κύπρος ολοκλήρωσε χωρίς βαθμό την πορεία της στον όμιλο, με απολογισμό 3-28, κάτι που είχε να συμβεί από το 1992 όταν είχε 8 ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Με γκολ μόλις στο 5ο λεπτό ξεκίνησε ο αγώνας όταν η σέντρα του Μερίνο από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Γιαμάλ που απέφυγε τον Μολ και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς. Στο 22’ ήταν η σειρά του Ογιαρθάμπαλ, όμως ο βοηθός έδειξε οφσάιντ. Μετά από τον έλεγχο του VAR, το γκολ μέτρησε και έτσι έγινε το 2-0. Στο 26’ οι Ισπανοί είχαν δοκάρι με τον Θουμπιμέντι και δύο λεπτά αργότερα, ο Χοσέλου με πλασέ από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 3-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Να σημειώσουμε πως ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, ο Ογιαρθάμπαλ τραυματίστηκε στο 39ο λεπτό και έγινε αλλαγή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία έριξε τον ρυθμό της, εξακολουθούσε να έχει όμως την κατοχή. Τελικά, η Κύπρος κατάφερε να μειώσεις το 82’, όταν από μία υπέροχη ασίστ από τον Χαραλάμπους, ο Πηλέας με σωστό πλασέ νίκησε τον Ράγια. Το VAR έστειλε τον διαιτητή να ξαναδεί τη φάση για φάουλ στην αρχή από τον Κάστανο, όμως ο διαιτητής μέτρησε κανονικά το γκολ.

Στη συνέχεια η Ισπανία έκανε διαχείριση του αγώνα μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

δείτε φωτογραφίες στο kerkida.net

Συνθέσεις

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια) : Μολ, Ανδρέου, Καρώ (65′ Κούσουλος), Γκόγκιτς, Λαΐφης, Ιωάννου, Χ. Κυριάκου (46′ Χαραλάμπους), Κυπριανού (46′ Σπόλιαριτς), Κάστανος, Κορέια (46′ Πηλέας), Πίττας (60′ Κακουλλής).

Ισπανία (Χοσέ Λουίς ντε λα Φουέντε) : Ράγια, Γκριμάλντο, Πάου Τόρες, Λε Νορμάντ (46′ Νταβίντ Γκαρθία), Χεσούς Νάβας (65′ Καρβαχάλ), Μερίνο (46′ Αλεΐξ Γκαρθία), Θουμπιμέντι, Γκάβι, Ογιαρθάμπαλ (40′ Ρικέλμε), Χοσέλου, Γιαμάλ (72′ Φεράν Τόρες).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected