Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Πότε προπληρώνονται τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων σε ανέργους

Εκτός από την προπληρωμή για τα τακτικά επιδόματα και την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) θα προχωρήσει στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων ύψους 479 ευρώ σε επιδοτούμενους άνεργους.

Ειδικότερα, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) θα προχωρήσει στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενους ανέργους μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα γίνει η προπληρωμή:

  • των τακτικών επιδομάτων, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων
  • του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους ΟΑΕΔ και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Την εν λόγω ενίσχυση δικαιούνται άνεργοι που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δεν αφορά σε εκείνους που παίρνουν επίδομα μακροχρόνια άνεργων.

Στο μεταξύ η υπέρβαση εσόδων κατά 300 εκατ. ευρώ που καταγράφεται στα προσωρινά στοιχεία από την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού στο 10μηνο, ανοίγουν τον δρόμο για νέο έκτακτο επίδομα στους ευάλωτους πριν από τα Χριστούγεννα. Μάλιστα αυτή η νέα «επιταγή ακρίβειας» ενδέχεται να δοθεί και στους ανέργους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected