Κατηγορίες
Διάφορα

Μεγάλη μάχη για να μη βυθιστεί το αντιτορπιλικό «Βέλος» (photos+vid)

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής γερανός έχει φτάσει στη Νέα Παραλία και προσπαθεί να ανυψώσει το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», προκειμένου το πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού να πάψει να φθείρεται από τα ορμητικά κύματα που δημιουργούν οι βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι σφυροκοπούν από χθες τη Θεσσαλονίκη.

Το πλοίο κυριολεκτικά κοπανιόταν χθες, εξαιτίας των σφοδρότατων ανέμων, στο κρηπίδωμα της παραλίας, προσκρούσεις που προκάλεσαν μία μεγάλη σχισμή στην πρύμνη του.

Το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z» που έχει καταφτάσει από χθες προληπτικά πλάι στο «Βέλος» βρίσκεται ακόμη στο σημείο, ενώ στην προσπάθεια για την ανύψωση του πλοίου συμμετέχει και ένας δύτης, ο οποίος τοποθέτησε τον γερανό στο πολεμικό πλοίο προκειμένου να γίνει η ανύψωση.

Από τις προσκρούσεις μικροφθορές υπέστη και το ξύλινο ντεκ στη νέα παραλία.

Ο γερανός επανατοποθέτηση τις προστατευτικές μπάλες ανάμεσα από το πλοίο και το ντεκ, προκειμένου να μη συνεχιστούν τα χτυπήματα του αγκυροβολημένου πλοίου σε αυτό.

Παράλληλα, ο γερανός αφαίρεσε κομμάτι της πρύμνης του πλοίου που εφθάρη και αποκολλήθηκε από το χθεσινό χτύπημα επάνω στο τσιμεντένιο κρηπίδωμα αλλά και στο ξύλινο ντεκ -το οποίο καταστράφηκε ξανά μερικώς- της Νέας Παραλίας, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο ρήγμα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη ρωγμή στην πρύμνη του Βέλους είχε προκληθεί και τον περασμένο Μάρτιο, και πάλι σε θαλασσοταραχή, ενώ είχαν προκληθεί και τότε ζημίες στο ξύλινο ντεκ.

Δείτε φωτογραφίες στο voria.gr

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected