Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Ολοκληρώθηκε η Σχολή UEFA D στη Μυτιλήνη (photos)

Με μεγάλη επιτυχία, τόσο οργανωτικά όσο σε επίπεδο προσέλευσης, ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη, το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου, η λειτουργία της σχολής UEFA D (UEFA Grassroots Course), που εντάσσεται στο εγκεκριμένο από την UEFA αναπτυξιακό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Play Enjoy Learn» και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες (υπεύθυνοι ακαδημιών, προπονητές αναπτυξιακών ηλικιών, ποδοσφαιριστές ακαδημιών, γονείς, εθελοντές) παρακολούθησαν διήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια που συνδυάζουν την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, με την επίδειξη προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία πενταετία έχουν παρακολουθήσει το εν λόγω πρόγραμμα πάνω από 5.500 άτομα στις 55 συνολικά σχολές που έχουν ολοκληρωθεί στις Ε.Π.Σ. όλης της επικράτειας.

Οργάνωση και λειτουργία ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία, κανονισμοί αναπτυξιακών ηλικιών και οδηγός εκπαίδευσης ανά ηλικιακή κατηγορία είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας, τη σύνδεση των ακαδημιών ποδοσφαίρου με τη σχολική κοινότητα και τους τοπικούς φορείς του αθλήματος, καθώς επίσης την ενημέρωση γύρω από τις αναπτυξιακές και εκπαιδευτικές δράσεις της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ε.Π.Ο., οι σχολές UEFA D θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και θα εμπλουτιστούν με σύγχρονη θεματολογία, καθώς σημειώνεται διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από τις Ε.Π.Σ. και τους φορείς του ποδοσφαίρου, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πρωτοβουλίες της σχετικά με την εκπαίδευση στον τομέα των υποδομών αγκαλιάζονται με θέρμη από την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το διήμερο λειτουργίας της σχολής UEFA D στη Μυτιλήνη:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected